Fransa Açık’ta finalin adı Djokovic-Nadal

Fransa Açık (Roland Garros) tenis turnuvasının tek erkekler finalinde Sırp Novak Djokovic ile İspanyol Rafael Nadal karşı karşıya gelecek.
Başkent Paris’te düzenlenen dönemin son grand slam turnuvasının yarı finalinde, 2016 yılı şampiyonu dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic ile 5 numaralı seribaşı Yunan Stefanos Tsitsipas korta çıktı. 
Djokovic, 3 saat 54 dakika süren çabadan 6-3, 6-2, 5-7, 4-6 ve 6-1’lik setlerle 3-2 galip ayrılarak turnuvada 4 yıl sonra ismini finale yazdırdı.
2-0 geriye düştüğü maçı 2-2’ye getirmeyi başaran Tsitsipas, beşinci sette Djokovic’in tesirli oyununa karşı direnç gösteremeyince, mesleğinin birinci grand slam finaline çıkma bahtını değerlendiremedi.
Nadal, set vermeden finale çıktı
Günün öbür yarı final maçında, mesleğinde son 3 yıl dahil 12 Fransa Açık şampiyonluğu bulunan dünya 2 numarası İspanyol Rafael Nadal ile 12 numaralı seribaşı Arjantinli Diego Schwartzman karşılaştı.
Üç saat 9 dakika sonunda rakibini 6-3, 6-3 ve 7-6’lık setlerle 3-0 mağlup ederek turnuvada 13. defa finale yükselen Nadal, finale kadar set vermeden gelerek değerli bir muvaffakiyete da imza attı.
Djokovic ile Nadal ortasındaki tek erkekler finali, 11 Ekim Pazar günü oynanacak.
Kadınlarda şampiyon yarın muhakkak olacak
Fransa Açık’ın tek bayanlar şampiyonu yarın oynanacak final maçıyla muhakkak olacak. 
Bu yıl Avustralya Açık’ta mesleğinin birinci grand slam şampiyonluğuna uzanan 4 numaralı seribaşı ABD’li Sofia Kenin ile mesleğinde birinci sefer grand slam finaline yükselen dünya 54’üncüsü Polonyalı Iga Swiatek, kupa uğraşı verecek.
Başa dön tuşu