Federer’den dikkat çeken teklif

İsviçreli tenisçi Roger Federer, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının oluşturduğu külfetler nedeniyle Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) ve Bayanlar Tenis Birliğinin (WTA) birleşmesi gerektiğini söyledi.
Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Federer, “Sadece merak ediyorum. Bayan ve erkek tenisinin birleşmesi ve bir arada hareket etmesi gerektiğini düşünen bir tek ben miyim?” tabirlerini kullandı.
Kortta bir birleşmeden bahsetmediğini kaydeden 38 yaşındaki tenisçi, “Erkeklerin ve bayanların profesyonel çeşitlerini denetleyen 2 idare organının (ATP ve WTA) birleşmesinden bahsediyorum.” yorumunu yaptı.
Federer, farklı sistemlerin, logoların, internet sitelerinin ve turnuva kategorilerinin kullanılmasının tenis severler için baş karıştırıcı olduğunu aktardı.
Bunun uzun vakit evvel gerçekleşmesi gerektiğine dikkati çeken Federer, “Şimdi tam vakti. Sıkıntı vakitlerden geçiyoruz ve güç kaybetmiş iki organın bir ortaya gelmesi daha güçlü 1 bedenin çıkmasına yol açar.” halinde görüş belirtti.
Dünya bayanlar 4 numarası Simona Halep de yaptığı paylaşımla Federer’e takviye verdi.

Başa dön tuşu