“En makûs senaryoya hazır olmalıyız”

Koronavirüs nedeniyle teniste pek çok kıymetli turnuva ertelendi ve dönem temmuz ortasına kadar durdu. WTA sıralamasında 2. Sırada bulunan Simona Halep “En berbat senaryoya hazırlanarak bu dönemin iptal edilmesine hazır olmalıyız”dedi.
Koronavirüs salgını tüm spor kollarını olduğu üzere tenisi de derinden etkiledi. Dönemin ikinci grand slami fransa açık eylül sonuna ertelenirken, wımbledon tenis tunuvası bu yıl için iptal edildi. Dönemin yeni gelişmeler ışığında temmuz ortasından evvel başlaması beklenmiyor. Tenis otoriteleri profesyonel tenis takviminde yaz aylarına denk gelen amerika kıtasındaki sert kort turnuvalarının oynanacağı ve amerika açık’ın da planlandığı üzere başlaması ümidini koruyor. Fakat 150 bine yakın koronavirüs olayı tespit edilen new york eyaletinde  amerika açık’ın nasıl yapılacağı merak konusu.
Kadınlar wta sıralamasında 2. Sırada bulunan rumen simona halep en berbat senaryoya hazırlanmaları gerektiğini düşünüyor. Kortların en süratli isimlerinden olan halep, kaslarını meskende koşarak etkin tutmaya çalıştığını söyledi:
“ne yazık ki başımdaki en makûs muhtemel senaryo bu seonun büsbütün iptali. Eminim bu devir geride kalacak. Şayet konutta kalırsak hepimiz inançta oalcağız. Lakin ben verilen ortanın sonunun temmuz ayından da sonra olacağını düşünüyorum. Bu salgından evvel tenise verdiğim en uzun orta 3 haftaydı. Bu kadar uzun bir ortanın ardınan oynamak nasıl olacak bilmiyorum. Ne beklemem gerektiğinden emin değilim. Meskende koşu bandından bol bol koşarak kaslarımı etkin tutmaya çalışıyorum.
Başa dön tuşu