Dünya Motokros Şampiyonası, 186 ülkede canlı izlendi

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen Dünya Motokros Şampiyonası tertibi, saatlerce süren canlı yayınlarla toplamda 186 ülkede izlendi.

Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP), Dünya Bayanlar Motokros Şampiyonası (WMX), Avrupa Motokros Şampiyonası (EMX 2T) ve Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2) gayretleri, 6-8 Eylül’de Afyonkarahisar’da yapıldı.

Hem kentteki yöneticiler hem de Türkiye Motosiklet Federasyonu, şampiyona için büyük bir özveriyle çalıştı. Gerek Türkiye gerekse Afyonkarahisar’ın itibarı açısından başarılı geçen şampiyona tabir yerindeyse “kusursuzca” sona erdi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Lideri Bekir Yunus Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak onur ve gurur duydukları ikinci bir dünya şampiyonasının tertibini gerçekleştirmenin sevincini yaşadığını kaydetti.

Dünyayı Afyonkarahisar’da motosiklet sporu çatısı altında buluşturmanın keyfini yaşadıklarını da söz eden Uçar, şöyle konuştu:

“Bu yıl Cumhurbaşkanlığı makamının himayelerinde bir tertip gerçekleştirmek bizim için büyük bir onur. Saatlerce süren canlı yayınlarla toplamda 186 ülkeye Afyonkarahisar’dan Türk gençliğini, Türk sporunu anlatmak bizim için çok büyük bir memnunluk oldu. Dünya Bayanlar Şampiyonası, Gençler Şampiyonası ve toplamda da 150 farklı atletin bin 500 kişilik teknik takımla burada bulunması, ülkemizin güçlü spor tertibi yapabilme kabiliyetini bir defa daha gözler önüne serdi. Umut ediyorum ki önümüzdeki yıl çok daha büyük bir iştirakle çok daha büyük bir tertiple yeniden motor sporlarında en uygununu yapmanın gayreti içinde olacağız.”

Uçar, tertip kapsamında hem spor hemde toplumsal sorumluluk manasında bir çok aktifliğe de yer verdiklerini lisana getirerek, “MS hastalarının da toplumsal sorumluluk projesi olarak içinde oldukları, trafik güvenliği şuurunu insanlara aşılayacak aktiflikleri de bir ortaya getirecek biçimde bir tertip gerçekleştirdik. Konserlerle üniversite gençliği başta olmak üzere tüm sanatseverleri, müzikseverleri bir ortaya getirdik.” diye konuştu.

De Graaff: ” Buradaki potansiyel pek hoş ve göz doldurucu”

Memleketler arası Motosiklet Federasyonu (FİM) Avrupa Lideri Martin De Graaff, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tertibe birinci defa Afyonkarahisar’da katıldığını ve tertibin çok başarılı olduğunu söyledi.

Yarışçılardan da çok memnun olduklarını söz eden Graaff, “Gelecek yıl için tüm etrafıma, etrafıma, arkadaşlarıma, meslektaşlarıma bu tertibi ziyaret etmelerini tavsiye edeceğim. Yarışın ve parkurun performansıyla ilgili de atletlerden bilgi alacağım.” dedi.

Graaff, gelecek yıl çok daha âlâ bir tertip olacağını bugünden gördüğünü ve bildiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

“Otel odamda da seyircilerin heyecanını ve iştirakini ilgiyle izledim. Yarışları da yerinde takip ettim. Epeyce keyifli insanların olduğunu, izleyicilerin olduğunu gördüm. Şayet toplumun yaşadığı yerlere yakın bir yerdeyseniz burada olağan bahtınız çok daha fazla lakin buradaki potansiyel de çok hoş ve göz doldurucu.”

ğu elde ettiğini kaydeden Burhan Karık, “Sporcu bir ailede yaşamak çok hoş bir şey. Meskende hoca öğrenci münasebetimiz bitiyor, baba oğul bağlantımız başlıyor. Sporu, salonda bırakıp konuta o denli gidiyoruz. Lakin tüm kardeşlerim ve babamla birebir sporu severek yapmak, motivasyon açısından spor hayatıma çok müspet yansıyor.” sözlerini kullandı.

Ulusal kick boks antrenörü baba Kenan Karık da 39 yıldır etkin olarak kick boks sporuyla ilgilendiğini ve antrenör olarak spora devam ettiğini kaydetti.

Bugüne kadar birçok memleketler arası ve Türkiye şampiyonluğu kazandığını ve bayrağı artık çocuklarına verdiğini aktaran Karık, şunları söyledi:

“İlk antrenörlüğe çocuklarımla başladım. 5 çocuğum var. İki kızımın çok sayıda Türkiye ve milletlerarası şampiyonlukları var. Çocuklarımın benim bıraktığım yoldan ilerlemeleri ve benden aldıkları bayrağı daha ileri taşımaları beni çok keyifli ediyor. Burhan, geçen yıl da Dünya Şampiyonası’na çağırılmıştı. Aslında daha yeni başladık. Hem Burhan, hem başka çocuklarımın daha büyük muvaffakiyetler elde edeceğine inanıyorum.”

Başa dön tuşu