Dünya bir numarası Medvedev’in oynayamama korkusu

Tek erkekler dünya sıralamasında tepede yer alan Rus tenisçi Daniil Medvedev, turnuvalarda oynamasına müsaade verilip verilmeyeceği konusunda kaygı duyduğunu söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı nedeniyle ülkesinin atletlerine son periyotta uygulanan yaptırımların akabinde tarafsız atlet olarak katıldığı ABD’deki Indian Wells Masters turnuvasında Medvedev, birinci maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.
Tenise devam edememe olasılığından kaygı duyduğunu belirten Medvedev, “Bu husus hakkında konuşmak her vakit güç zira farklı ülkelerdeki turnuvalarda tenis oynamak istiyorum. Bu oyunu ülkemde de temsil etmek istiyorum. Lakin bugünkü şartlarda, yapabileceğim tek şey, müsaade verildiği sürece oynamak.” sözlerini kullandı.

Tenisin ferdî bir spor olduğunu vurgulayan 26 yaşındaki Medvedev, “Bazı federasyonlar, Rus atletleri büsbütün tertiplerinden çıkardı. Sanırım bunun nedeni, grup sporları olmaları. Fakat ileride ne olacak, nitekim bilemiyorum. Tenis dünyada en fazla ferdi performansa dayalı sporlardan birisi. Herkes, farklı bir ülkede yaşayabilir. Ancak bu spordan kopabileceğimin farkındayım, umarım olmaz.” değerlendirmesinde bulundu.

Rus ve ülkeleri akına takviye verdiği gerekçesiyle Belaruslu sportmenler; futbol, atletizm, badminton, kano, kürek, buz pateni üzere birçok ekip sporundan ve 2022 Pekin Kış Paralimpik Oyunları’ndan ihraç edilmişti. Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP), Bayanlar Tenis Birliği (WTA), Milletlerarası Tenis Federasyonu (ITF) ve dört grand slam turnuvası ABD Açık, Avustralya Açık, Fransa Açık, Wimbledon idareleri ise Rus ve Belarus vatandaşı tenisçilerin ikinci bir duyuruya kadar ülkelerinin ismi ve bayrağıyla korta çıkamayacağını duyurmuştu.
Başa dön tuşu