Djokovic’ten manalı hareket! Federer ve Nadal da devrede

Dünya bir numarası, ünlü tenisçi Novak Djokovic, muhtaçlık sahibi tenis oyuncuları için bir çalışma içinde olduğunu açıkladı.
İsviçreli raket Stan Wawrinka ile Instagram üzerinde yaptığı söyleşide planını anlatan Sırp yıldız, Roger Federer ve Rafael Nadal ile konuştuğunu söyledi.
ATP ile bir çalışma içine girdiğini söz eden Djokovic, öteki yıldızlarla bir ortaya gelerek toplayacakları bağışla dünya sıralamasında alt sıralarda yer alan oyuncuları destekleyeceklerini söz etti.
Djokovic, 3 ila 4.5 milyon dolar ortasında bir bağış toplayarak 200 ila 700. sıra ortasındaki tenis oyuncularına yardım edeceklerini belirtti.
ATP ile birlikte büyük grand slam tertiplerinin da takviyesini beklediğini söz eden Djokovic, en çok muhtaçlığa sahip oyuncuların belirleneceği bir sistem üzerinde durduklarının da altını çizdi.
Kadın ve erkek tenisi koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık bir aydır askıya alınırken temmuz ortasına kadar rastgele bir tertip yapılmayacak. Bu nedenle yapılacak yardım, gelirlerinden uzak kalan tenis oyuncuları için büyük bir mana tabir edecek.
Başa dön tuşu