Djokovic’in koçu Oshannessy’den teniste başarının altın kuralları

Wimbledon’da 5’inci kere şampiyon olan Novak Djokovic’in strateji koçu Craig Oshannessy, teniste muvaffakiyetin çok güç olmadığını belirterek, kupayı kaldırmak için hatırlanması gereken altın kuralları anlattı.

Wimbledon’da turnuva sonrası Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel açıklamalarda bulunan Wimbledon şampiyonu Novak Djokovic’in koçu Craig Oshannessy, teniste muvaffakiyet için yalnızca kondisyon ve deneyimin kâfi olmadığını, rakipler konusunda sahip olunacak veri tahlillerinin de sportmenlerin performansında değerli rol oynadığını söyledi.

Uzun vakittir dünya 1 numarası ile çalışan Avustralyalı strateji koçu Craig Oshannessy, maçlardan çabucak sonra saatlerce müsabakaları tekrar izleyerek veri tahlillerini çıkarıp değerlendirdiğini ve atletlerin bu tahlilleri oyun geliştirmek için kullanarak daha âlâ performans gösterdiklerini belirtti. Oshannessy, “Sporcular rakiplerinin güçlü ve zayıf taraflarını öğreniyor ve müsabakalarda daha net kararlar alabiliyorlar” dedi.

“TENİSTE EN SON HEDEF, RAKİBİNİN BERBAT OYNAMASINI SAĞLAMAKTIR”

Tenis sporunda başarılı olmak için birtakım altın kurallar olduğuna dikkati çeken Craig Oshannessy, topun vurulmak istenilen yere hakikat vurulması değil, rakibin istemediği yere vurulmasının daha değerli olduğunu söyledi. Oshannessy, “Her vakit kortta en değerli ikinci şahıssınız. Birinci kişi değil bunu asla unutmayın. Topa nasıl vurduğunuz değerli fakat nereye vurduğunuz daha değerli. Tenis inanılmaz küçük marjları olan bir oyundur. Dünyadaki 1 numaralı oyuncu, dönem için oynadığı tüm puanların yalnızca yüzde 55’ini kazanır. Forehand’iniz size milyon dolarlık bir mesken satın alır. Lakin ayrıyeten uygun bir backhand’e sahip olmanız konutunuzun önüne bir de milyon dolarlık Ferrari park etmenizi sağlar. Tenis inanılmaz derecede uzak aralıklarda oynanan inanılmaz küçük marjlar oyunudur. Gerçekte onunla başa çıkmak zorunda kalmadan evvel rakibinizin başından neler geçtiğini anlamaya çalışın. Bir tenis maçının son gayesi, uygun oynamak değildir; rakibinin makûs oynamasını sağlamaktır. Teniste her şey rastgele görünüyor, lakin bu aslında aradığınız yarar yüzdelerini üreten tekrarlanabilir modellerden oluşan bir oyundur. Her maçta asıl gaye, rakibi oyun dışı bırakmaktır. Çok az oyuncu oyunun sonuna kadar savaşır. Bunlar her tenis atletinin hatırlaması gereken kurallardır” diye konuştu.

Başa dön tuşu