Djokovic ve Osaka üçüncü cinste

ABD Açık Tenis Turnuvası’nda tek erkeklerin 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic ve tek bayanların 4 numaralı seribaşı Naomi Osaka üçüncü tipe kaldı.
ABD’nin New York kentinde düzenlenen grand slam turnuvasının üçüncü gününde mesleğinin 18. grand slam şampiyonluğuna ulaşmayı hedefleyen Sırp Novak Djokovic ile Büyük Britanyalı Kyle Edmund karşılaştı.
Djokovic, 3 saat 13 dakikada tamamlanan maçta Edmund’u 6-7, 6-3, 6-4 ve 6-2’lik setlerle 3-1 mağlup ederek üçüncü cinse yükseldi. Djokovic, üçüncü çeşitte Alman Jan-Lennard Struff ile gayret edecek.
Tek erkeklerde 4 numaralı seribaşı Yunan tenisçi Stefanos Tsitsipas, ABD’li Maxime Cressy’yi 2 saat 23 dakika süren çabada 7-6, 6-3 ve 6-4’lük setlerle 3-0 yenerek tıp atladı. Tsitsipas, üçüncü cinste Hırvat Borna Coric ile karşılaşacak.
Osaka zorlanmadı
Günün öne çıkan öbür maçında tek bayanlarda şampiyonluğun favori isimlerinden Japon Naomi Osaka, İtalyan Camila Giorgi’ye karşı gayret etti.
Turnuvayı 2018 yılında kazanan Osaka, bir saat 10 dakika sonunda 6-1 ve 6-2’lik setlerle rakibini 2-0 yenerek üst tipe çıktı. Osaka, üçüncü cinste Ukraynalı Marta Kostyuk ile karşılaşacak.
Dördüncü gün programı
ABD Açık’ın dördüncü gün maçlarında, tek erkeklerin 2 numaralı seribaşı Avusturyalı Dominic Thiem, Hindistanlı Sumit Nagal ile korta çıkacak. Rus tenisçi Daniil Medvedev, Avustralyalı Christopher O’Connell ile karşılaşacak. Turnuvaya özel davetiye ile katılan 2012 şampiyonu Büyük Britanyalı Andy Murray ise Kanadalı Felix Auger-Aliassime karşısında üçüncü çeşit vizesi arayacak.
Tek bayanlarda 2 numaralı seribaşı ABD’li Sofia Kenin ile Kanadalı Leylah Fernandez, 3 numaralı seribaşı ABD’li Serena Williams ile Rus Margarita Gasparyan maça çıkacak. 
Başa dön tuşu