Djokovic ve Nadal tıp atladı

Roma Açık Tenis Turnuvası’nda erkeklerde seribaşı raketler Sırp Novak Djokovic ve İspanyol Rafael Nadal, bayanlarda da Rumen Simona Halep ve Çekya’dan Karolina Pliskova zorlanmadan rakiplerini geçerek 3. tipe yükseldi.
Tenis döneminde olağanda her yıl mayıs ayında yapılan fakat bu sene yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenen Roma Açık Tenis Turnuvası bu hafta oynanmaya başladı.
Başkentte Foro Italico Spor Kompleksi’ndeki toprak kortlarda Kovid-19 önlemleri sebebiyle seyircisiz oynanan turnuvaya, üçüncü gününde birinci ve ikinci cins karşılaşmalarıyla devam edildi.
Turnuvaya ikinci cinsten başlayan erkeklerde dünya 1 numarası Sırp raket Novak Djokovic, konut sahibi ülkeden Salvatore Caruso’yu 6-3 ve 6-2’lik setlerle 2-0 yenerek, 3. tipe yükseldi. Djokovic, 3. cinste vatandaşı Filip Krajinovic ile karşılaşacak.
Dünya 2 numarası ve 9 defayla Roma’da en çok şampiyonluk kazanan isim olan İspanyol Rafael Nadal da 2. çeşitten başladığı turnuvada vatandaşı Pablo Busta Carreno’yu 6-1’lik iki setle 2-0 yenerek, 3. çeşide çıktı.
Roma Açık’ta erkeklerde günün sürprizi ise turnuvanın 3 numaralı seribaşı Yunan Stefanos Tsitsipas’ın, tertibe davet kartıyla katılan İtalyan Jannik Sinner’a 6-1, 6-7(9) ve 6-2’lik setlerle 2-1 yenilmesi oldu.
Kadınlar
Kadınlarda turnuvaya 1 numaralı seribaşı raket olarak katılan dünya 2 numarası Rumen raket Simona Halep de İtalyan Jasmine Paolini’yi 6-3 ve 6-4’lük setlerle 2-0 yenerek, ismini üst cinse yazdırdı.
Turnuva 2 numarası Çek Karolina Pliskova da vatandaşı Barbora Strycova’yı 6-3’lük setlerle 2-0 mağlup etti ve 3. çeşide yükseldi.
Başa dön tuşu