“Djokovic kabul etmezse sınırlardan içeri giremez”

Avustralya Açık yaklaşırken, gözler bir sefer daha Novak Djokovıc’e çevrildi… Turnuvanın düzenleneceği Victoria eyaletinin yöneticisi, aşı olmayı reddeden Djokovıc’i, unvanını müdafaasına müsaade verilmeyeceği yolunda tekrar uyardı…
Avustralya hükümetinin, Covid-19 aşısı olmayan atletlerin, Avustralya Açık’a katılmasına müsaade vermeyeceğini açıklaması, dünya 1 numarası Novak Djokovic’in babasının reaksiyonunu çekmişti. Sırbistan medyasına konuşan Srdjan Djokovic, kendilerine şantaj yapıldığını öne sürmüş ve bu şartlar altında, oğlunun büyük olasılıkla şampiyonluk unvanını korumak için turnuvaya katılmayacağını söylemişti.
Baba Djokovic’in açıklamalarına, turnuvanın düzenleneceği Victoria eyaletinin spor bakanı Martin Pakula’dan karşılık geldi. Kimseye şantaj yapmadıklarını; yalnızca Victoria’da yaşayan insanların korunduğundan emin olmak istediklerini lisana getiren Pakula; “Umarım Novak Djokovic aşısını olup turnuvaya katılır. Lakin aksi tarafta bir karar alırsa kendisinin bileceği bir iş. Bu durumda Victoria eyaletinin sonlarından içeri giremez” dedi.
Novak Djokovic’in, Avustralya Açık’ta rekor sayıda 9 şampiyonluğu bulunuyor.
Başa dön tuşu