Djokovic Fransa Açık’ı da kaçırabilir!

Avustralya’ya giriş için gerekli sıhhat şartlarını sağlamadığı gerekçesiyle hudut dışı edilen Sırp tenisçi Novak Djokovic, Fransa’nın yurt dışından gelen atletlere Kovid-19 aşısı mecburiliği getirmesi nedeniyle Fransa Açık (Roland Garros) katılamayabilir.
Fransız basınının hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberde, spor karşılaşmalarına katılmak için yurtdışından Fransa’ya gelen atletlere Kovid-19 aşısı zorunluluğunun getirildiği belirtildi.
Djokovic’in 22 Mayıs-5 Haziran’da başşehir Paris’te düzenlenecek Fransa Açık’a katılamayabileceği kaydedildi.
Spor İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Roxana Maracineanu, toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ulusal Meclis’te kabul edilen Kovid-19 aşı kartıyla ilgili yasa tasarısının yürürlüğe girdiğinde statlar ve tiyatro salonları üzere kamuya açık alanlara girişlerde seyirciler, Fransız ve yabancı atletlerden Kovid-19 aşısının yapıldığını gösteren evrakın isteneceğini belirtti.
İktidar partisi Cumhuriyet Yürüyüşü’nün (LREM) Ulusal Meclis’teki Küme Lider Vekili Christophe Castaner, yaptığı açıklamada, atletler, sanatkarlar ve öbür bireyler için Kovid-19 aşısı ile ilgili kuralın çiğnenemeyeceğini, kuralların herkes için geçerli olduğunu söz ederek, “(Djokovic) seyirciler, topları toplayan şahıslara, Roland Garros’u düzenleyenlere ve profesyonellere uygulanan kurala uymazsa oynayamaz.” dedi.
Paris’te 5-6 Şubat’ta Gram Slam Judo ve 5 Şubat-19 Mart’ta İngiltere, İskoç, Fransa, Galler, İrlanda ve İtalya’nın iştirakiyle rugby turnuvaları düzenlenecek.
Başa dön tuşu