Djokovic, Federer’i yakaladı

Dünyaca ünlü Sırp tenisçi Novak Djokovic, tek erkekler dünya sıralamasında toplam 310 hafta dorukta yer almayı garantileyerek bu alanda İsviçreli Roger Federer’in rekoruna ortak oldu.
Sezonun birinci grand slam turnuvası Avustralya Açık’ta geçen ay yaşadığı şampiyonluğun akabinde tek erkekler dünya sırlamasında gelecek haftayı da birinci sırada tamamlamayı garantileyen 33 yaşındaki Djokovic, Federer’in 310 haftalık tepe rekorunu egale etti.
Bunu başardığı için çok memnun olduğunu vurgulayan Novak Djokovic, “Bir numarada en uzun mühlet kalma rekoruna ortak olmak, beni çok rahatlattı. Bundan sonra dikkatimin birçoklarını, sonraki grand slam turnuvalarını kazanmaya vereceğim.” dedi.
Kariyerinde 18 grand slam şampiyonluğu bulunan Djokovic’in tenis tarihinde en uzun müddet tepede kalan atlet pozisyonuna gelebilmesi için önünde hala şiddetli bir süreç bulunuyor.
Tek bayanlarda Steffi Graf (377 hafta), Martina Navratilova (332 hafta) ve Serena Williams (319 hafta ), dorukta en uzun mühlet kalan tenisçiler sıralamasında Djokovic’in önünde yer alıyor.

Başa dön tuşu