Djokovic bir turnuvada daha aşı yüzünden yok

Tek erkeklerde dünya 1 numarası Sırbistanlı tenisçi Novak Djokovic, gelecek ay düzenlenecek Indian Wells Masters tenis turnuvasına, ABD’deki aşı kısıtlamalarında değişim yaşanmaması halinde katılamayacağını söyledi.
Avustralya’dan hudut dışı edilmesinin akabinde Dubai Tenis Şampiyonası’na katılarak uzun bir ortanın akabinde birinci defa korta çıkan Djokovic, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle getirilen aşı kısıtlamalarının, mesleğini zorladığından bahsetti.
Basın toplantısı düzenleyen 34 yaşındaki tenisçi, 7-20 Mart tarihlerinde ABD’nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenecek Indian Wells Masters’a katılmak istemesine karşın vize alamadığını belirterek, “Bugüne kadar birçok müracaatta bulunmama karşın hala ABD’ye giremiyorum. Bu halde devam ederse orada oynayamayacağım. Lakin neler olacağını göreceğiz. Tahminen gelecek haftalar içinde kısıtlamalara ait kimi şeyler değişebilir.” tabirlerini kullandı.
Kısıtlamalar nedeniyle uzun bir orta tenisten uzak kaldığını hatırlatan Djokovic, “Yaklaşık üç ay boyunca korta çıkamadım. Dönemi Dubai’de açmaktan daha düzgün bir yer olamazdı. Yine maç tecrübesi yaşayabilmek için en güzel tercih buydu ve taraftarın sevgi şovlarından büyük memnuniyet duyuyorum.” değerlendirmesinde bulundu.
Kariyerinde 20 grand slam şampiyonluğu bulunan Novak Djokovic, Kovid-19 aşısı olmayı reddetmesinin akabinde ülkeden hudut dışı edilmesi nedeniyle geçen ay düzenlenen dönemin birinci grand slam turnuvası Avustralya Açık’a katılamamıştı.
İspanyol Rafael Nadal, bu turnuvada elde ettiği şampiyonlukla Djokovic ve Roger Federer’i geride bırakarak 21 şampiyonlukla en çok grand slam kazanan erkek tenisçi unvanını elde etmişti.
Djokovic, Dubai Tenis Şampiyonası’nın birinci tipinde İtalyan Lorenzo Musetti’yi 6-3’lük setlerle 2-0 yenerek üst çeşide kalmıştı.
Başa dön tuşu