Djokovic, Avustralya’yı terk etti

Avustralya’ya giriş için gerekli sıhhat şartlarını sağlamadığı gerekçesiyle hudut dışı edilen Sırp tenisçi Novak Djokovic, ülkeyi terk etti.
Avustralya Göç Bakanı Alex Hawke, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, mesleğinde 20 grand slam şampiyonluğu bulunan 34 yaşındaki tenisçinin ülkeden ayrıldığını doğruladı.
Avustralya Federal Mahkemesinin kararını memnuniyetle karşıladığını belirten Hawke, “Güçlü hudut güvenliği siyaseti, halkın pandemi boyunca inançta olmasını sağlamıştır. Avustralya bu sayede dünyadaki en düşük vefat oranlarına, en güçlü ekonomik toparlanmaya ve en yüksek aşılanma oranlarına sahip ülkelerden biri olmuştur.” sözlerini kullandı.
Ülke basınında yer alan haberlere nazaran polis, Djokovic ve takımına, Melbourne Havaalanı’na girişlerinden binecekleri uçağın kapısına kadar eşlik etti.
Avustralya Açık Turnuvası’nı son 3 yıl da dahil 9 kere kazanan Djokovic’in, EK409 sefer sayılı uçuşla Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentine gideceği bilgisi paylaşıldı.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olup olmadığını açıklamayan erkekler dünya sıralamasının 1 numarası Djokovic, turnuva idaresinin tıbbı muafiyeti bulunan atletlerin Avustralya’ya gelebileceğini açıklaması üzerine 5 Ocak’ta Melbourne’e seyahat etmişti.
Vize müracaat formundaki kusurlu bilgilerin fark edilmesiyle sorguya alınan Djokovic’in muafiyet münasebeti reddedilmişti. Devamında vizesi iptal edilen Sırp tenisçi, türel süreç tamamlanıncaya kadar mültecilerin tutulduğu otelde kalmıştı.

Başa dön tuşu