Djokovic “altın-slam”i hedefliyor

Bu dönem düzenlenen üç grand slam tenis turnuvasından zaferle ayrılan tek erkeklerde dünya 1 numarası Novak Djokovic, 2020 Tokyo Olimpiyatları ve ABD Açık’ta kupaya ulaşarak “altın-slam” yaşamak istediğini söyledi.
Sırbistan basınına konuşan 34 yaşındaki tenisçi, “Olimpiyatlar ve ABD Açık, dönemin kalanında kupaya ulaşmak istediğim en değerli turnuvalar. Bunlara ulaşmak, hiç kolay olmayacak.” dedi.
Kariyerinde birçok turnuvada kupaya uzanmasına karşın olimpiyatlarda bunu başaramadığını hatırlatan Djokovic, “Sırbistan’ı olimpiyatlarda en yeterli formda temsil etmek için kendimi hazırladım ve inancım çok yüksek. Umarım altın madalyaya ulaşır ve sonrasında New York’a giderek amacımı tamamlarım.” sözlerini kullandı.
Bu dönem Avustralya Açık, Fransa Açık ve Wimbledon grand slam turnuvalarından kupayla dönen Djokovic, Tokyo 2020 ve ABD Açık’ta birebir başarıyı tekrarlaması halinde “altın-slam” yapan tarihteki tek erkek tenisçi pozisyonuna gelecek.
Daha evvel olimpiyatlardaki en kıymetli başarısına Pekin 2008’de bronz madalyayla ulaşan Djokovic’in, Tokyo’da tepeye çıkması için önünde büyük bir baht bulunuyor. İsviçreli Roger Federer, İspanyol Rafael Nadal, İtalyan Matteo Berrettini ve Avusturyalı Dominic Thiem üzere değerli tenisçilerin katılmayacağı Tokyo 2020’de Djokovic, korta favori isim olarak çıkacak.
Başa dön tuşu