Djokovic ailesinden Avustralya tepkisi: “Bu bir skandal”

Novak Djokovic’in ailesi, Sırp tenisçinin, dönemin birinci grand slam turnuvası için tıbbı muafiyet alarak gittiği Avustralya’daki Melbourne Havaalanı’nda saatlerce bekletildikten sonra vizesinin iptal edilmesine sert reaksiyon gösterdi.
Dorde Djokovic, kardeşine yapılanların yanlışsız olmadığını belirterek, “Öncelikle belirtmek isterim ki Novak bir kabahat işlemedi. Ona bir hatalıymış üzere davranılması yanlışsız değil. Sıhhat muafiyeti evrakını Avustralyalı yetkililerin bilgisi dahilinde aldı. Onunla birebir dokümanlara sahip öteki tenisçiler ülkeye girdi lakin Novak hala usulsüzce tutuluyor.” dedi.
Tek erkeklerde dünya 1 numarası olan kardeşinin makus kaideler altında ve kirli bir odada kaldığını söz eden Dorde Djokovic, “Novak’ın kendi isteği ile ülkeyi terk etme bahtı vardı lakin bu karar sonrası Avustralya’ya 3 yıl girme yasağı alırdı.” açıklamasını yaptı.
Djokovic’in annesi Dijana Djokovic, oğlunu bu halde görmenin çok sıkıntı olduğunu lisana getirerek, “Hak etmediğimiz, çok güç bir süreçten geçiyoruz. Bunun büsbütün siyasi sebeplere bağlı olduğunu düşünüyoruz. Bu bir skandal. Novak bizim ve tüm Sırbistan’ın gururu.” sözlerini kullandı.
Avustralya Açık’ta 9, mesleğinde 20 grand slam şampiyonluğu bulunan tenisçinin babası Srdan Djokovic ise, “Bu durum büsbütün siyasi bir savaş. Novak ülkeye giriş için tüm şartları karşılıyordu. Novak, tek erkeklerin dünya 1 numarası ve Avustralya Açık’ta da galip gelecekti. Biz buna inanıyoruz. Galip geleceğini bildikleri için ülkeye girişine müsaade vermediler.” diye konuştu.
Davalarından vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Djokovic’in babası, “Novak da haklı olduğu bu davada geri adım atmayacak. Bugün burada, Sırbistan Meclisi’nin önünde büyük bir kalabalık var. Herkes Novak’a dayanak vermek için burada. Novak Sırbistan, Sırbistan Novak’tır.” değerlendirmesinde bulundu.
Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu