Djokokovic yanılgı yapmadı

Amerika Açık’ta heyecan birinci gün maçlarıyla başladı. Mesleğinin 18. grand slam şampiyonluğuna ulaşmayı hedefleyen tek erkeklerde dünya 1 numarası Novak Djokovic, birinci tıp maçında dünya 109 numarası Bosna Hersekli Damir Dzumhur ile karşılaştı.
ABD Açık’ta daha evvel 3 şampiyonluğu bulunan Nole, 1 saat 58 dakika süren çabanın akabinde rakibini 6-1, 6-4 ve 6-1’lik setlerle 3-0 mağlup ederek ikinci tipe yükseldi.
4 numaralı seribaşı Stefanos Tsitsipas ve 5 numaralı seribaşı Alexander Zverev ikinci cinse çıktı. Tsitsipas ile Albert Ramos-Vinolas’un bir saat 38 dakika süren müsabakadan gülerek ayrılan taraf 6-2, 6-1 ve 6-1’lik setlerle Yunan tenisçi oldu
Günün öne çıkan öbür tek erkekler çabasında Alman tenisçi Zverev, 2017 yılının finalisti Güney Afrikalı Kevin Anderson ile karşı karşıya geldi. Rakibini 3 saat 7 dakika sonunda 7-6, 5-7, 6-3 ve 7-5’lik setlerle 3-1 yenen Zverev, ikinci tipe yükseldi.
Tek erkeklerde 12 numaralı seribaşı Kanadalı Denis Shapovalov ise ABD’li Sebastian Korda karşısında 6-4, 4-6, 6-3 ve 6-2 biten setlerle 3-1 galip gelerek ikinci çeşide kaldı.
ABD Açık Tenis Turnuvası’nda tek bayanlarda şampiyonluğun favori isimlerinden Japon Naomi Osaka, birinci cinste zorlanmasına karşın vatandaşı Misaki Doi’yi 2-1 yenerek ikinci cinse yükseldi.
 
Turnuvayı daha evvel 2018 yılında kazanan tek bayanlarda 4 numaralı seribaşı Japon Naomi Osaka, birinci tıpta karşılaştığı dünya 81 numarası vatandaşı Misaki Doi’yi 6-2, 5-7 ve 6-2’lik setlerin akabinde 2-1 yenerek üst çeşide çıktı.
Tek bayanlarda turnuvanın kapalı favorileri ortasında gösterilen 16 yaşındaki ABD’li yıldız adayı tenisçi Coco Gauff ise turnuvaya erken veda etti.
İlk cinste 31 numaralı seribaşı Letonyalı Anastasija Sevastova, Gauff’u 6-3, 5-7 ve 6-4’lük setlerin akabinde 2-1 mağlup ederek turnuvada ismini üst cinse yazdırdı.
Kariyerinin 18. grand slam şampiyonluğuna ulaşmayı hedefleyen tek erkeklerde dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic ise birinci tıp maçında dünya 109 numarası Bosna Hersekli Damir Dzumhur ile karşılaştı.
İkinci gün programı
ABD Açık’ın ikinci gün maçlarında, tek bayanlarda mesleğindeki 24. grand slam şampiyonluğunu hedefleyen ABD’li Serena Williams, birinci tıpta vatandaşı Kristie Ahn ile korta çıkacak. 2 numaralı seribaşı tenisçi ABD’li Sofia Kenin ise Belçikalı Yanina Wickmayer karşısında ikinci çeşit vizesi arayacak.
Tek erkekler birinci cinsinde 2 numaralı seribaşı Avusturyalı Dominic Thiem ile İspanyol Jaume Munar, 3 numaralı seribaşı Rus Daniil Medvedev ile Arjantinli Federico Delbonis maça çıkacak. Turnuvaya özel davetiye ile katılan 2012 şampiyonu Büyük Britanyalı Andy Murray ise birinci cinste Japon Yoshihito Nishioka’yla gayret edecek.
Başa dön tuşu