Davis Kupası’nda Türkiye’yi Temsil Edecek Milli Tenisçiler Belli Oldu

Türkiye ile Slovenya’nın İstanbul’da karşılaşacağı Davis Kupası Dünya Kümesi 1 karşılaşmasına katılacak ulusal tenisçiler muhakkak oldu.

Türkiye Tenis Federasyonunun açıklamasına nazaran, A Ulusal Erkek Tenis Kadrosu’nun Slovenya ile karşılaşacağı tertip, 3-4 Şubat’ta ENKA Spor Kulübü’nde yapılacak.

Türkiye’yi tertipte, Cem İlkel, Altuğ Çelikbilek, Sarp Ağabigün, Ergi Kırkın ve Yankı Erel temsil edecek.

Davis Kupası hakkında

Davis Kupası (Davis Cup), ulusal tenis ekipleri ortasında her yıl yapılan bir şampiyonadır. Öteki bir söz ile Davis Kupası, her yıl düzenlenen memleketler arası bir tenis turnuvasıdır. O yıl şampiyon olan kadro, birinci kere Dwight F. Davis tarafından verilen tarihi kupayı bir yıl boyunca elinde meblağ.

1900 yılında tesis edilmiş olan Davis Kupası, tenis müsabakalarının en kıymetlilerinden biridir. Müsabakalara katılacak olan her ulus, en güzel oyuncularından bir kadro meydana getirir. Bu ekiplerin her biri beş müsabaka yapar. Bunların dördü tekli, biri de çiftli müsabakadır. Bu yarışlarda en az üç müsabakayı kazanan ekip karşısındaki ekibi yenmiş sayılır. Böylelikle yapılan maçlarla kadrolar elene elene final maçına varılır. Finali kazanan grup da bir yıl boyunca Davis Kupası’nı elinde tutmaya hak kazanır.

1899 yılında Harvard Üniversitesi’nde eğitim gören dört öğrenci tarafından Britanya’daki tenis turnuvasına meydan okuma hedefli tasarlanan turnuva şimdilerde Memleketler arası Tenis Federasyonu tarafından yönetilmektedir. Birinci ismi, 1945 yılına kadar International Lawn Tennis Challenge olan turnuva, ülkelerin yalnızca erkek ulusal kadrolarını ağırlamaktadır.

Başa dön tuşu