Cudi Cup sona erdi

Şırnak’ta düzenlenen Cudi Cup Memleketler arası Tenis Turnuvası oynanan final karşılaşmalarının akabinde sona erdi.
Gençlik ve Spor Bakanlığının himayelerinde, Türkiye Tenis Federasyonunun (TTF) dayanak ve uyumu, Valilik, belediye ve Şırnak Üniversitesinin (ŞÜ) katkılarıyla üniversite yerleşkesinde 16 Mayıs’ta başlayan tertipte, tek erkek ve kızlarda final müsabakaları yapıldı.
Final müsabakalarını, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Lideri Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt da izledi.
Bakan yardımcıları Kaymakcı ve İskurt, karşılaşmalarla ilgili Vali Osman Alım ve Türkiye Tenis Federasyonu Lideri Cengiz Durmuş’tan bilgi aldı.
Tek erkeklerde Tunuslu Omar Hfaıedh, kızlarda ise Kazak Eva Korysheva birincilik elde etti.
Kupa ve madalya merasiminde konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı, turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kaymakcı, “Eğer Cudi’de milletlerarası bir turnuva düzenlenebiliyorsa, bu bizim için gurur kaynağıdır. Fırsat buldukça da tenis oynamaya Cudi Dağı eteklerine geleceğiz. Burada tenis oynamanın mutluluğuna kavuşacağız.” dedi.
Vali Osman Alım de kentin her şeyin en güzelini hak ettiğini tabir ederek, artık Şırnak’ta huzur ve hoşlukların olduğunu lisana getirdi.
Bilgin, “Sporun, kültürün, sanatın, turizmin ve iktisadın kenti Şırnak’ımızın tanıtımı ve anlaşılması manasında bu üzere tertiplerin çok büyük katkısı var. Şırnak’ın her istikametiyle çok büyük potansiyeli var. Bu potansiyeli daima birlikte el ele verip, değerlendirip, bu hoşlukları burada yaşatacağız. Daha hoş bir Şırnak ve hoş bir Türkiye için daima birlikte ele ele verip hoşlukları yaşayacağız.” diye konuştu.
Konuşmaların akabinde dereceye giren atletlere madalya ve kupaları verildi.
Programa, Belediye Lideri Mehmet Yarka, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Abdullah Ayar ve Vilayet Emniyet Müdürü Cemal Dalman da katıldı.

Başa dön tuşu