Carlos Alcaraz: “Doğduğumdan beri Djokovic şampiyon oluyor”

Wimbledon tek erkekler finalinde Novak Djokovic’i 3-2 yenerek şampiyonluğa ulaşan İspanyol raket Carlos Alcaraz, zaferinin ardından açıklamalarda bulundu.

Kendisiyle ve ekibiyle gurur duyduğunu söyleyen Alcaraz, “Kazanmak çok güzel ama kaybetseydim bile kendimle gurur duyabilirdim. Bu turnuvada mücadele edebilmek benim için onur verici. Kendimle ve ekibimle gurur duyuyorum. Her gün çok çalışıyoruz.” dedi.

“BEN DOĞDUĞUMDAN BERİ ŞAMPİYON OLUYOR”

Novak Djokovic’in çok büyük bir sporcu olduğunu ifade eden 20 yaşındaki tenisçi, “1. setten sonra seviyeyi yükseltmem gerektiğini düşündüm. Buraya gelen insanları hayal kırıklığına uğratmak istemedim. Novak’a çok teşekkür ediyorum. Onu izleyerek büyüdüm ve ben doğduğumdan bu yana şampiyon oluyor. O çok büyük bir sporcu.” sözlerini sarf etti.

KRALA SESLENDİ

Konuşması esnasında karşılaşmayı yerinden izleyen İspanya Kralı’na seslenen Alcaraz, “Senin önünde 2 kez oynadım ve 2 kez kazandım. Umarım daha çok maçlarıma gelirsin.” ifadelerini kullandı.

Çim kortta oynamaya alıştığını söyleyen Alcaraz, “Daha önce çim kortta sadece 4 turnuva oynadım. Çok çabuk öğrenmeye başladım. Şu anda çimde oynamaya bayılıyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Başa dön tuşu