“Bugün Cudi’de bayram var”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu Şırnak’ta, bakanlığının himayesinde düzenlenen Cudi Cup Memleketler arası Tenis Turnuvası’nda beIN SPORTS mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.
Törende konuşan Kasapoğlu, Şırnak’ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti lisana getirdi.
“Bugün Cudi’de bayram var, Cudi’de baharın hoşlukları var. Gençlik Haftası’nın coşkusu, heyecanı var. Cudi’de bugün sevgi var, kardeşlik var. Bugün Cudi Dağı’nda sporun gücü, gençlerin motivasyonu, heyecanı, halkımızın mutluluğuyla çiçekler açıyor. Vakit Rabbimize hamdetme, şükretme vakti.” diyen Kasapoğlu, binlerce kere şükrettiklerini belirtti.
Kasapoğlu, bu hoş imkanların bundan sonra da daha ötelere, daha üstlere taşımaya vesile olmasını dileyerek, tüm gençlerin Gençlik Haftası’nı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tüm kalbiyle kutladığını söz etti.

“Artık Gabar, Botan Vadisi, Cudi Dağı etkinliklerle anılıyor”
Kasapoğlu, “Hakkari’de, Tunceli’de, Bitlis’te, Batman’da, Erzurum’da, Kars’ta kış sporları her geçen gün tartısını artırıyor. Van’da su sporları gelişiyor, Diyarbakır’da atletizm büyüyor. Artık Gabar, Botan Vadisi, Cudi Dağı etkinliklerle anılıyor. Bu dağlarda artık mutluluğun, huzurun türküleri söyleniyor. Artık raket sesleriyle, gençlerin sevinç çığlıklarıyla, keyifli yüzleriyle yankılanıyor bu dağlar, bu coğrafya.” diye konuştu.
Hakkari Çukurca’da Zap suyunda rafting şampiyonaları düzenlediklerini, Diyarbakır Hani’de yamaç paraşütü, uçurtma şenlikleri gerçekleştirdiklerini, Muş Şenyayla ve Derecik kamp alanlarında Türkiye’nin gençlerini bir kardeşlik ikliminde buluşturduklarını aktaran Kasapoğlu, bu tabiat olağanüstüsü coğrafyanın birebir vakitte tarihin yazıldığı, binlerce yıl medeniyetlere, kültürlere mesken sahipliği yapmış yerler olduğunu vurguladı.
Kasapoğlu, dünyanın pek çok ülkesinden gelen konukların hem spor yaptığını hem kültürü, insanları tanıma imkanına kavuştuğunu hem de tarihe seyahate çıktığını anlatarak, bugün olduğu üzere bundan sonrada tüm takviyesi 81 vilayet, 85 milyon için seferber etmeye devam edeceklerini belirtti.
Halkın tenise olan ağır ilgisinin kendilerini keyifli ettiğini lisana getiren Kasapoğlu, bu ilgiye sırtlarını asla dönmediklerini kaydetti.
“İstiyoruz ki her tenisçinin yolu Şırnak’tan en az bir defa geçsin”
Tüm branşlarda olduğu üzere teniste altyapıyı büyüttüklerini, daha da büyüteceklerini anlatan Kasapoğlu, “Cudi’de bu güzide yapıtları inşa ederken Cudi’de raket sesleri yükselecek, bu, sporun güzellikleriyle Cudi’yi farklı bir heyecana kavuşturacak demiştik.” tabirlerini kullandı.
Turnuvanın Şırnak için birinci milletlerarası tertip olma özelliği taşıdığını, 81 atletin 7 gün boyunca dostluğun, kardeşliğin örneklerini verirken rekabeti de en güçlü bir halde ortaya koyacağını belirten Kasapoğlu, turnuvayı klasikleşen bir marka haline getireceklerini aktardı.
Bakan Kasapoğlu, “Bir gayemiz var; tenisçiler gençler klasmanından başlayarak yılın büyük bir kısmında dünyanın farklı turnuvalarını geziyor. İstiyoruz ki her tenisçinin yolu Şırnak’tan en az bir defa geçsin.” diye konuştu.
“Uluslararası birliktelik iletisi vermenin memnunluğunu yaşıyoruz”
Vali Ali Hamza Pehlivan da Cudi Dağı’nın binlerce yıllık tarihinin bulunduğunu, bağrında Hz. Nuh’un gemisini konuk ettiğini, bu vesileyle birçok medeniyeti barındırdığını söyledi.
Teröre karşı yürütülen çabaya değinen Pehlivan, sağlanan itimat ve huzur ortamının her etabında kahraman güvenlik güçlerinin izi bulunduğunu aktardı.
Pehlivan, “Onların o gayreti olmasaydı biz bugün bu tertibi yapamayacaktık. Son yıllarda verilen bu gayretin sonunda tesis edilen huzurla bu türlü tertiplere konut sahipliği yapıyoruz.” diye konuştu.
İçişleri Bakanı’nın takviyeleriyle Cudi’de güvenlik konsepti kapsamında 1,5 yıl içerisinde 70 kilometre yol, 25 güvenlik kulesi ve modüler üs bölgesi yaptıklarını lisana getiren Pehlivan, “Bu dağlardan âlâ kıssalar duyacağız. Bu aslında vilayetimizin, bölgemizin geleceği için çizilen bir istikamet. İşte bugün burada sağlanan huzur ortamının daha da kalıcı hale gelmesi Şırnak’tan uygun haberler verilmesinin çok hoş bir örneği. Hele ki bunu sporla yapıyor olmak, sporun kardeşliği, birleştiriciliğini ön plana çıkarıyor olmak, yalnızca ulusal değil memleketler arası birliktelik bildirisi vermenin memnunluğunu yaşıyoruz.” tabirlerini kullandı.

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu