Barty’den kariyer açıklaması

Kariyerini 25 yaşında noktalayan tek bayanlar dünya 1 numarası Avustralyalı tenisçi Ashleigh Barty, sporun her vakit hayatının bir modülü olacağını söyledi.
Barty, sürpriz emeklilik kararının akabinde Avustralya’nın Brisbane kentinde basın toplantısı düzenledi.
Kariyerinde 3 grand slam şampiyonluğu bulunan Barty, emekliliğini duyurmak için harika bir vakit olmayacağını belirtti ve kararıyla ilgili, “Korkutucu ancak heyecan verici.” yorumunu yaptı.
Başka bir spor kolunda mesleğine devam edip etmeyeceği tarafındaki ısrarlı sorular üzerine basın mensuplarından sabırlı olmalarını isteyen Barty, “Sırlarım yok. Açık bir kitap üzereyim, hiçbir şey saklamıyorum. Sporu seviyorum. Pek çok Avustralyalı üzere spor delisiyim. Her vakit farklı şeyleri deneyen bir atlet oldum. Neler olacağını göreceğiz.” diye konuştu.
Her vakit konutunda vakit geçirmeyi çok sevdiğini anlatan Barty, “Annem, babam, kardeşlerim ve yeğenlerimle kaliteli vakit geçireceğim için heyecanlıyım. Nişanlım Garry ve benim için hayatımızdaki yeni periyot çok eğlenceli olacak.” tabirlerini kullandı.
Avustralyalı atlet, tenise verebileceği her şeyi verdiğini lisana getirerek, kortlarda geçirdiği vakitten pişmanlık duymadığını ve raketi bırakmanın vakti geldiğini kaydetti.
Başa dön tuşu