Bakü’de Formula 1 heyecanı

Azerbaycan’ın başşehri Bakü’de, Formula 1 Dünya Şampiyonası’na dördüncü defa konut sahipliği yapmanın heyecanı yaşanıyor.

Formula 1’de dönemin 4. yarışı Azerbaycan Grand Prix’sinin idman çeşitleri başladı.
Organizasyonu, 18 bini koltuklu ve 10 bini ayakta olmak üzere toplam 28 bin biletli seyirci takip ediyor.

Yarışlar için sokakları piste dönüştürülen Bakü’de şenlik havası yaşanıyor. Hazar Denizi kıyısında, yarışın yapılacağı pistin yakınındaki Ulusal Park’ta düzenlenen çeşitli aktiviteler tertibe renk katıyor.
Sahilde kurulan stantlarda Azerbaycan’a mahsus kültürel eserler ile el sanatlarının tanıtımı yapılıyor ve turistlere çeşitli yiyecekler sunuluyor.
Minik yarışseverlerin de düşünüldüğü etkinliklerde çocuklar, farklı cümbüş aktivitelerine katılıyor.

İdman cinsleri öncesinde birtakım pilotlar, parkta hayranlarıyla bir ortaya geldi. Yarışseverlerin büyük ilgi gösterdiği pilotlar Nico Hulkenberg, Daniel Ricciardo, Pierre Gasly, Max Verstappen, Sebastian Vettel ve Charles Leclerc, hayranlarına imza dağıttı.

Başşehir Bakü ile birebir ismi taşıyan 6 bin 3 metrelik pistte 51 cins üzerinden yapılacak yarışın sıralama cinsleri, yarın TSİ 16.00’da başlayacak. Yarış ise 28 Nisan Pazar günü TSİ 15.10’da gerçekleştirilecek.

Azerbaycan Grand Prix’sinin startı, Azadlık Meydanı’ndan verilecek. Araçlar, Hazar Denizi’nin kıyısındaki caddeden geçerek tarihi İçerişehir’in etrafını turlayacak ve yeniden Azadlık Meydanı’ndaki bitiş çizgisine varacak.

Azerbaycan, bundan sonraki 4 dönemde da Formula 1 Dünya Şampiyonası takviminde yer alacak.

Başa dön tuşu