Avustralya’dan bir vize iptali daha!

Erkekler dünya sıralamasının 1 numarası Sırp tenisçi Novak Djokovic’in akabinde Çek Renata Voracova’nın da Avustralya’ya giriş vizesi iptal edildi.
Çekya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, çift bayanlarda dünya klasmanının 81. basamağında yer alan 38 yaşındaki atletin vizesinin Avustralya Hudut Güvenliği (ABF) tarafından iptal edildiği doğrulanırken, Voracova’nın karara itiraz etmeyeceği ve ülkeden ayrılacağı kaydedildi.
Çek sportmen, vizesi iptal edildikten sonra Djokovic’in kaldığı otele yerleştirildi.
Avustralya’ya geçen ay giden Voracova, hazırlık turnuvası niteliğindeki Melbourne Summer Set 2’de uğraş etmiş ve birinci tıpta elenmişti.
“Djokovic istediği vakit otelden ayrılabilir”
Avustralya İçişleri Bakanı Karen Andrews, Sırp tenisçi Novak Djokovic’in istediği vakit otelden ayrılabileceğini söyledi.
Katıldığı bir televizyon programında Sırp tenisçinin Avustralya’da gözaltında tutulmadığını vurgulayan Andrews, Djokovic’in otelden ayrılabileceğini ve güvenlik ünitelerinin bu hususta kendisine yardımcı olacağını belirtti.
Mültecilerin tutulduğu otele yerleştirildikten sonra Djokovic’in şahsî eşyalarının havalimanında kaldığı ve farklı bir noktada karantinada tutulan grubunun yanına geçmesine de müsaade verilmediği medya organlarına yansımıştı.
Benzer durumda olan diğer atletlerin da bulunduğu tarafındaki bilgiler nedeniyle yabancı tenisçilerin vizesinin tekrar incelendiğini aktaran Andrews, kaç atletin vizesinin incelendiğine dair ayrıntı paylaşmadı.

Başa dön tuşu