Avustralya’da büyük sürpriz! Ağlatan veda

AJANSSPOR HABER

Avustralya Açık Tenis turnuvası’nda geçen yılın şampiyonu ve turnuvanın 1 numarası 36 yaşındaki İspanyol tenisçi Rafael Nadal, Amerikalı rakibi Mackenzie McDonald’a 3-0 yenilerek elendi.

65. sıradaki Mackenzie McDonald ile karşılaştı

Sezonun birinci grand slam tenis turnuvası olan Avusturya Açık 2. Tipi’nde İspanyol Rafael Nadal ile klasmanda 65. sırada yer alan ABD’li tenisçi Mackenzie McDonald ile karşı karşıya geldi.

Nadal kasığından sakatlandı

Rafael Nadal, ikinci sette kasığında bir ağrı hisetti. İspanyol tenisçi, sıhhat molasından sona oyuna devam etti lakin bir türlü istediği oyunu tuttaramadı.

Eşi Mery Nadal ağladı

Nadal’ın sakatlığından sonra eşi Mery Nadal’ın tribünlerde ağladığı görüldü. İspanyol tenisçi, topallayarak maçı tamamladı.

Nadal set alamadı

Nadal’ın sakatlığı nedeniyle çok zorlandığı maçta ABD’li McDonald, setleri 6-4, 6-4 ve 7-5 kazanmayı bildi ve 3. cinse çıkan isim oldu.

2023 bilonçosu: 4 maçta 3 yenilgi

Nadal, Amerika Açık’ın dördüncü cinsinde Frances Tiafoe’ye kaybetmesinden bu yana oynadığı yedi maçın altısını kaybederek Melbourne’e gelmişti ve bu yeni hezimet 36 yaşındaki oyuncunun 2023’te oynadığı dört maçtaki üçüncü yenilgisi oldu.

4 ay içinde ABD’lilere 4 maç kaybetti

Bu tıpkı vakitte Nadal’ın son turnuvalarda Tommy Paul ve Taylor Fritz’e kaybetmesinin akabinde son dört ay içinde Amerikalı bir oyuncuya karşı aldığı dördüncü yenilgi.

Nadal’ın 22 grand slam şampiyonluğu var

İspanyol raket Rafael Nadal 22 grand slam şampiyonluğu ile “en fazla grand slam turnuvası kazanan erkek tenisçi” unvanına sahip.

Başa dön tuşu