Avustralya Tenis Federasyonu’ndan Rus ve Belarus Bayraklarına Yasak!

Avustralya Açık 2023 Tenis turnuvasında dün Ukrayna ve Rus sportmenler ortasında oynanan maç sırasında saha kenarında Rus bayrağı açılması üzerine Ukrayna’nın Avustralya ve Yeni Zelanda Büyükelçisi yaptığı açıklamada olayı kınarken, Avustralya Tenis Federasyonu yetkilileri ise maçlarda Rusya ve Belarus bayrağının açılmasının yasaklandığını duyurdu.

Saha kenarında Rus bayrağı açıldı

Avustralya’nın Melbourne kentinde devam eden Avustralya Açık 2023 Tenis Turnuvası sırasında dün bayanlar tekli birinci tıp maçında karşı karşıya gelen Ukraynalı Kateryna Baindl ile Rus sportmen Kamilla Rakhimova maçı sırasında saha kenarında Rus bayrağı açıldı.

Rusya ve Belarus bayrakları alanda yasaklandı

Avustralya Tenis Otoritesi olarak vazife yapan Tenis Avustralya, olayla ilgili “Avustralya Açık’ta Rusya ve Belarus bayrakları alanda yasaklandı. Birinci kararımız taraftarların onları (bayrakları) getirebileceği, lakin karışıklığa neden olacak halde kullanamayacağı formundaydı.

Dün saha kenarında bayrak açılması olayı yaşadık. Yasak çabucak yürürlüğe girecektir. Tenisin tadını çıkarmak için mümkün olan en yeterli ortamı sağlamak için oyuncular ve taraftarlarımızla çalışmaya devam edeceğiz” tabirlerini kullandı.

Ukrayna ve Rusya Büyükelçiliği’nden açıklama

Ukrayna’nın Avustralya ve Yeni Zelanda Büyükelçisi Vasyl Myroshnychenko, Rus bayrağının açılması olayının çabucak akabinde “Bugün Avustralya Açık’ta Ukraynalı tenisçi Kateryna Baindl’in maçı sırasında halka açık bir formda Rus bayrağının sergilenmesini şiddetle kınıyorum. Tennis Australia’yı ‘tarafsız bayrak’ siyasetini derhal uygulamaya çağırıyorum” açıklamasını yaptı.

Rusya’nın Avustralya Büyükelçiliği ise yasak kararıyla ilgili yaptığı açıklamada “Rusya ve Belarus bayraklarının Avustralya Açık’ta alanda görünmesini yasaklama kararı, sporun kabul edilemez bir halde politize edilmesinin bir öteki örneğidir” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana Avustralya Açık’ta olduğu üzere, Rus ve Belaruslu atletler, tarafsız bir beyaz bayrak altında yarışmaktadır.

Başa dön tuşu