Avustralya Açık’ta şampiyon Osaka

2021 Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nı tek bayanlarda, 22 numaralı seribaşı Jennifer Brady’yi 2-0 (6-4, 6-3) yenen 3 numaralı seribaşı Naomi Osaka kazandı.
Melbourne kentinde düzenlenen dönemin birinci grand slam turnuvasının bayanlar finalinde, 2019 şampiyonu Japon Osaka ile mesleğinin birinci grand slam finaline çıkan ABD’li Brady karşılaştı.
Osaka, rakibinin iki kere çift yanılgı yaptığı 4. oyunda sıfıra karşı servis kırarak 3-1 öne geçti. Lakin Osaka’nın üst üste gelen kolay kusurları nedeniyle sonraki iki oyunu alan Brady, uğraşa 3-3 istikrar getirdi.
Sonraki 3 oyunda iki tenisçi de zorlandı lakin servislerine tutunmayı başardı. Osaka, 15-40 geride olduğu 10. oyunu Brady’nin yanılgıları sayesinde kazanarak birinci seti 6-4’lük skorla hanesine yazdırdı.
İkinci sete daha öz inançlı başlayan Osaka, Brady’nin zihinsel direncinin zayıflamasının da tesiriyle 9,5 dakika içinde 4-0 üstünlük kurdu. Kaybedecek bir şeyi kalmayan Brady, birinci servislerinde ve puanlar sırasında daha agresif vuruşlar denedi. ABD’li raket, bu riskli oyununun karşılığında durumu 4-2 yaptı.
Puan kazandıran vuruşlardaki üstünlüğünü sürdüren ve daha az yanılgı yapan Osaka, servis kırma avantajını koruyarak seti 6-3, 1 saat 17 dakika süren müsabakayı da 2-0 kazandı.
23 yaşındaki Japon raket, Avustralya Açık’taki ikinci grand slam turnuvalarındaki dördüncü, mesleğindeki yedinci tekler şampiyonluğunu elde etti.
Osaka, açık devirde (1968’den itibaren) Monica Seles’ten sonra çıktığı birinci 4 grand slam finalinden de şampiyonlukla ayrılan ikinci bayan tenisçi olarak kayıtlara geçti. Seles, 1990 ile 1992 yılları ortasında oynadığı birinci 6 grand slam finalini de kazanmıştı.
Osaka ayrıyeten 2,75 milyon Avustralya doları (yaklaşık 15 milyon lira) para ödülünün de sahibi oldu.

Başa dön tuşu