Avustralya Açık’ta Kovid-19 kararı! Hasta olan oyuncular…

Sezonun birinci grand slam turnuvası Avustralya Açık’ta, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan tenisçiler de çaba edebilecek.
Turnuvanın yöneticisi Craig Tiley, İngiltere basınına yaptığı açıklamada, Kovid-19 kısıtlamalarında ülke genelinde gevşetilmeye gidildiğini hatırlatarak, “Turnuva sırasında, atletlere Kovid-19 testi zaruriliği olmayacak. Toplumda şu an hangi kurallar uygulanıyorsa, bizler de onları takip ediyoruz. Hastaysanız, yalnızca izole kalmanız istikametinde bir tavsiyemiz olacak.” dedi.

“Sağlık gruplarımızın denetim altında olacak”

Bu durumu iştirakçilerle görüştüklerini aktaran Tiley, “Oyunculara ve takımlara, kendilerini uygun hissetmemeleri halinde konutlarında kalmaları gerektiğini söyledik. Sıhhat ünitelerimiz, bu durumu denetim etmeye devam edecek. Olağanlaşma yaşandığı için, Kovid-19’a yakalanan oyuncular da uğraş edebilecek.” tabirlerini kullandı.
Elde ettiği 9 kupayla Avustralya Açık tarihinin en başarılı tenisçisi pozisyonundaki Sırp Novak Djokovic’in, aşı kısıtlamaları nedeniyle geçen yılki turnuvaya katılmasına müsaade verilmemişti. Avustralya Açık, 16-29 Ocak tarihleri ortasında düzenlenecek.

Başa dön tuşu