Avustralya Açık’ta iki fire daha!

Çek Karolina Muchova ile Rus Natalia Vikhlyantseva, dönemin birinci grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık’a katılmayacaklarını duyurdu.
Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesaplarından açıklamalarda bulunan tenisçilerden dünya 32 numarası Muchova, sakatlığının devam etmesi nedeniyle Avustralya Açık’a katılamayacağını belirtti.
ABD Açık’ta yaşadığı sakatlık nedeniyle eylül ayından bu yana kortlara çıkamayan 25 yaşındaki Muchova, bu yıl katıldığı Avustralya Açık’ta yarı, Wimbledon’da ise çeyrek finale kalarak dünya sıralamasında 19’unculuğa kadar yükselmişti.
Rus tenisçi Vikhlyantseva ise ülkesinin koronavirüs için geliştirdiği “Sputnik V” isimli aşıyı vurulmasına karşın turnuva yetkililerinin bunu geçerli kabul etmemesi gerekçesiyle Avustralya Açık’a katılmama kararı aldığını belirtti.
Kovid-19 aşısı olmayanların tenisçilerin iştirakine müsaade verilmeyen Avustralya Açık’ta yalnızca AstraZeneca, Pfizer, Moderna ve Johnson & Johnson aşıları geçerli sayılıyor.
Tek bayanlarda ABD’li Serena Williams ve Kanadalı Bianca Andreescu şimdi hazır olmadıkları, Çek Karolina Pliskova ve ABD’li Jennifer Brady sakatlık münasebetleriyle Avustralya Açık’a katılmayacaklarını evvelce duyurmuştu.
Turnuva, 17-30 Ocak 2022 tarihlerinde düzenlenecek.
Başa dön tuşu