Avustralya Açık’ta finalin adı: Medvedev – Nadal

Sezonun birinci grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık’ta 2 numaralı seribaşı Rus Daniil Medvedev, finale çıktı.
Rod Laver Arena’da oynanan yarı final çabasında Medvedev, 4 numaralı seribaşı Yunan Stefanos Tsitsipas ile karşılaştı.
Toplam 2 saat 30 dakika süren maçta rakibini 7-6, 4-6, 6-4 ve 6-1’lik setlerle 3-1 mağlup eden Medvedev, turnuvada üst üste ikinci, grand slamlerde ise dördüncü sefer final biletini aldı.
Geçen yıl da yarı finalde elediği rakibinin dört kere servisini kıran 25 yaşındaki Medvedev, finalde İspanyol Rafael Nadal’ın rakibi oldu.
30 Ocak Pazar günü oynanacak final maçını Nadal kazanması halinde grand slam turnuvalarındaki şampiyonluk sayısını 21’e çıkararak rekor kıracak. 20 grand slam şampiyonluğu bulunan Nadal, bu alanda tepeyi İsviçreli Roger Federer ve Sırp Novak Djokovic’le paylaşıyor.
Medvedev’in kupayı kaldırması durumunda ise Rus atlet, açık periyotta mesleğinde birinci şampiyonluğu kazandığı grand slam turnuvasının bir sonrakinden zaferle ayrılan birinci erkek tenisçi olarak tarihe geçecek.
Medvedev, 2021 ABD Açık’ta Sırp tenisçi Djokovic’i 3-0 yenerek mesleğinin birinci şampiyonluğuna uzanmıştı.
Nadal ile Medvedev, bugüne kadar tamamı sert yerde olmak üzere dört defa karşı karşıya geldi. İspanyol sportmen, bu maçların 3’ünden galibiyetle ayrıldı.
Nadal, Avustralya Açık’taki tek şampiyonluğunu 2009 yılında Federer’i 3-2 yenerek elde etmişti.
Medvedev’den hakeme sert tepki
Karşılaşmanın ikinci setinde Rus tenisçi Medvedev, hakem Jaume Campistol’a ağır reaksiyon gösterdi.
Tsitsipas’ın tribündeki babası ve antrenörü Apostolos Tsitsipas’tan taktik aldığını savunan Medvedev, hakeme karşı, “Babası her puandan sonra konuşabilir mi? Aptal mısın, sorularıma karşılık ver. Bir grand slam yarı finalinde nasıl bu kadar berbat olabiliyorsun? Yüzüme bak, seninle konuşuyorum.” tabirlerini kullandı.
Bu yansıdan sonra Apostolos Tsitsipas’a yakın tünele yerleştirilen Yunan hakem Eva Asderaki-Moore’un işaretini dikkate alan Campistol, kuraldışı hareket eden baba Tsitsipas’ı uyardı.
Başa dön tuşu