Avustralya Açık’ta Daniil Medvedev, 3. Turda Elendi

AJANSSPOR – HABER

Avustralya Açık’ta favoriler yoluna devam ediyor. Erkeklerde Tsitsipas ve Aliassime, bayanlarda Swiatek, Pegula ve Coco Gauff 4. tipe yükseldi. Son finalist Medvedev ise veda etti.

Stefanos Tsitsipas 4. çeşide yükseldi

Avustralya Açık’ta 3. çeşit başladı. Dönemin birinci grand slaminde favoriler yoluna devam ediyor. Erkeklerde 3 numaralı seri başı Stefanos Tsitsipas, Hollandalı Tallon Griekspoor karşısında zorlanmadı. Maçı 6-2, 7-6 ve 6-3’lük setlerle 3-0 kazandı ve ismini 4. cinse yazdırdı.

Felix Auger-Aliassime, Cerundolo’yu eledi

Felix Auger-Aliassime ise Arjantinli Francisco Cerundolo ile karşılaştı. Kanadalı atlet birinci seti 6-1 aldı, Cerundolo 6-3 ile skora istikrar getirdi. Auger-Aliassime devamındaki setleri 6-1 ve 6-4 ile alarak maçı 3-1 kazanmayı başardı.

Avustralya Açık’ta son iki yılın finalisti 3. tıpta elendi

Geçen yılın finalisti Daniil Medvedev ise 3. cinste turnuvaya veda etti. Sebastian Korda, güçlü rakibini 7-6, 6-3 ve 7-6’lık setlerle 3-0 yenerek ismini 4. cinse yazdırdı.

Swiatek, adım adım şampiyonluğu gidiyor

Kadınlarda dünya 1 numarası Iga Swiatek, 100. basamaktaki Cristina Bucsa karşısında zorlamadı. Rakibini 6-0 ve 6-1’lik iki setle turnuvanın dışına iterek 4. cinse yükseldi. Swiatek böylelikle 4. grand slam şampiyonluğu gayesi için yoluna devam etti.

Rafael Nadal, erken veda etti

Öte yandan 22 grand slam şampiyonluğu ile “en fazla grand slam turnuvası kazanan erkek tenisçi” unvanına sahip 36 yaşındaki İspanyol raket Rafael Nadal, Avustralya Açık’ta veda etti.

Nadal, klasmanda 65. sırada yer alan Amerikalı rakibi Mackenzie Mcdonald’a 6-4, 6-4, 7-5’lik setlerle mağlup oldu. İspanyol tenisçi bir evvelki tıp 21 yaşındaki İngiliz Jack Draper’ı 3-1 yenerek bir üst tipe çıkmıştı.

Başa dön tuşu