Amerika Açık’ta favoriler yoluna devam ediyor

Sezonun dördüncü grand slam turnuvası ABD Açık’ta seri başı tenisçilerden tek erkeklerde Rus Daniil Medvedev ile Yunan Stefanos Tsitsipas, tek bayanlarda ise Belaruslu Aryna Sabalenka ve Japon Naomi Osaka üst çeşide yükseldi.
ABD’nin New York kentinde düzenlenen dönemin son grand slam turnuvasının birinci gün maçları tamamlandı.
Tek erkeklerde 2 numaralı seri başı Medvedev, baştan sona üstün götürdüğü gayretin akabinde Fransız Richard Gasquet’i 6-4, 6-3 ve 6-1’lik setlerle 3-0 mağlup ederek ikinci çeşide yükseldi.
Günün en çekişmeli uğraşı, 3 numaralı seri başı Tsitsipas ile eski dünya 1 numarası Büyük Britanyalı Andy Murray ortasında yaşandı. 4 saat 49 dakika süren uğraşın akabinde Tsitsipas, 2-6, 7-6, 3-6, 6-3 ve 6-4’lük setlerle rakibini 3-2 mağlup ederek ismini üstü çeşide yazdırdı.
ABD Açık’ta 2012 yılında kupaya ulaşan dünya 112 numarası Murray ise aldığı yenilgiye karşın uzun bir ortanın akabinde gösterdiği üstün performansla eski günlerini anımsattı.
Kadınlarda favoriler fire vermedi
Tek bayanlarda 2 numaralı seri başı Sabalenka, zorlanmasına karşın 2 saat 24 dakikanın akabinde Sırbistanlı Nina Stojanovic’i 6-4, 6-7 ve 6-0’lık setlerle 2-1 yendi.
Turnuvada iki şampiyonluğu bulunan 3 numaralı seri başı Osaka ise 1 saat 33 dakikanın sonunda Çek Marie Bouzkova’yı 6-4 ve 6-1’lik setlerle 2-0 mağlup ederek turnuvada yoluna devam etti.
Turnuvanın 5 numaralı seri başı tenisçisi Ukraynalı Elina Svitolina ise Kanadalı Rebecca Marino’yu 6-2 ve 6-3’lük setlerin akabinde 2-0’lık skorla geçti.
Turnuvanın ikinci gününde, tek erkeklerde dünya 1 numarası Sırbistanlı Novak Djokovic, Danimarkalı Holger Vitus Nodskov Rune’la, 4 numaralı seri başı Alman Alexander Zverev ise ABD’li Sam Querrey ile birinci cins maçına çıkacak.
Tek bayanlarda ise dünya 1 numarası Avustralyalı Ashleigh Barty ile Rus Vera Zvonareva, 4 numaralı seri başı Çek Karolina Pliskova ile ABD’li Catherine McNally korta çıkacak.

Başa dön tuşu