Altuğ’un hedefi ilk 100

Kariyerinin birinci ATP Challenger şampiyonluğunu Portekiz’de kazanan Altuğ Çelikbilek, “Türkiye 1 numarası olacak olmak özel bir his ancak birinci 100’e girip Türkiye 2 numarası olmayı daha çok isterim.” dedi.
Porto Open finalinde Fransız Quentin Halys’i 2-0 yenen ulusal tenisçi, ATP Challenger düzeyinde birinci şampiyonluğunu elde etti. Altuğ Çelikbilek; Marsel İlhan ve Cem İlkel’den sonra Challenger düzeyinde bir şampiyonluk kazanan üçüncü Türk tenisçi oldu.
Türkiye Tenis Federasyonundan yapılan açıklamaya nazaran, müsabakanın akabinde değerlendirmelerde bulunan Altuğ Çelikbilek, “Turnuvaya çok makûs başladım. Top hissiyatım ve genel olarak hissiyatım çok berbattı lakin her maç uğraş vererek ve maçlardan sonra ekstra idman yaparak üzerine koyduğumu düşünüyorum. Final ve yarı finalde de çok yeterli tenis oynayarak rahat bir galibiyet alıp birinci şampiyonluğumu elde ettim.” sözlerini kullandı.
Milli sportmen, maç boyunca Kobe Bryant formasını yanında taşımasıyla ilgili şunları söyledi:
“Kobe’nin yeri benim için her vakit özeldir. O benim birinci idolüm, sporda en sevdiğim kişilik. Çalışma etiğini her vakit hayatıma katmaya çalıştığım ve çocukluğumdan başlayıp son maçına kadar izlerken daima keyif aldığım bir insandı. Mamba Mentality’i hatırlamak için de kortta yanımda tutmak istedim daima. Son puana kadar gayret etmem gerektiğini kendime hatırlatmak istedim.”
Yeni açıklanacak sıralama ile Türkiye 1 numarası olacak Altuğ, “Tabii ki Türkiye 1 numarası olacak olmak özel bir his lakin birinci 100’e girip Türkiye 2 numarası olmayı daha çok isterim. İnşallah Cem ile birlikte kendimizi daha üst çekerek birinci 100’e gireriz ve böylelikle kimin 1, kimin 2 olduğundan çok Türk tenisinde iki atlet birinci 100’e, 50’ye girmiş, hatta tahminen daha düzgününü yapmış olur. Benim için bu daha değerli.” değerlendirmesini yaptı.
Altuğ, “Bundan sonraki birinci amacım bir Challenger daha kazanabilmek. Zira asıl güç olan bu başarıyı tekrar etmek. Birçok kişinin tek zaferi var lakin iki-üç zafer almak daha da sıkıntı. O yüzden bu başarıyı devam ettirmek istiyorum.” formunda görüş belirtti.
Başa dön tuşu