Alonso, motorsporları macerasına farklı şekilde devam edecek

Toyota’nın Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda (WEC) yarışan ekibi Toyota Gazoo Racing ile Le Mans 24 Saat dahil olmak üzere birçok zafere ve pole imza atan Fernando Alonso, koltuğunu gelecek dönemden itibaren bir öbür WEC şampiyonu ve eski F1 pilotu olan Brendon Hartley’e bırakacak. 

Toyota açıklamasına nazaran, iki defa Formula 1 Dünya Şampiyonu olan Fernando Alonso, Toyota Gazoo Racing çatısı altında farklı motorsporları serilerinde müsabakaya devam edecek. Alonso, Toyota’nın WEC yarış aracı TS050 Hybrid ile son olarak 5 Mayıs’ta Belçika’daki Spa-Francorchamps 6 Saat ve 14 Haziran’da Fransa’daki Le Mans 24 Saat yarışlarına çıkacak. 

1 Eylül’de Silverstone’da başlayıp, 14 Haziran 2020’de tamamlanacak yeni WEC döneminde Toyota’nın takımı ise, Brendon Hartley’in yanı sıra Mike Conway, Kamui Kobayashi, Jose Maria Lopez, Sebastien Buemi ve Kazuki Nakajima’dan oluşacak. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Toyota WEC Grup Lideri Hisatake Murata, Fernando Alonso’ya katkıları ve yaşattığı unutulmaz muvaffakiyetleri için teşekkür etti. 

– “Toyota Gazoo Racing ile keşfedilecek birçok değişik fırsat var”

Hisatake Murata, “Fernando, Toyota’nın motorsporları tarihine ismini yazdırarak kıymetli başarılara imza attı. Kazanma isteğiyle hayallerini takip etmesi hakikaten çok etkileyici. Onunla son iki WEC yarışında uğraş etmenin tadını çıkarıp, Le Mans ve WEC şampiyonluklarını alma amacında olacağız.” sözlerini kullandı. 

Fernando Alonso ise Toyota Gazoo Racing grubu ile birlikte WEC yarışlarından keyif aldığını ve yeni bir maceranın başladığını belirterek, “Le Mans’ı kazanmak ‘Üçlü Taç’ hedefimdeki en kıymetli başarılarımdan biriydi. Bu galibiyeti her vakit bir kadro olarak kazandığımızı hatırlayacağım. Artık ise yeni uğraşlara girme vakti ve Toyota Gazoo Racing ile keşfedilecek birçok enteresan fırsat var. Önümüzde şu an iki kıymetli WEC yarışı bulunuyor ve onları kazanmak ismine sonuna kadar zorlayacağım.” değerlendirmesinde bulundu. 

Başa dön tuşu