Adrian Mannarino dolu dizgin devam ediyor

Ömer Karakoç’un yazısı

Avustralya Açık 3. tur müsabakasında 16 numaralı seribaşı Ben Shelton ile karşılaşan Adrian Mannarino, rakibini 7-6, 1-6, 6-7, 6-3 ve 6-4’lük beş set sonunda mağlup etti ve 4. tura yükselmeyi başardı.

Maçın açılış setinde servis kırma avantajını eline almasında rağmen setin 8. oyununda servis kırdırarak rakibine yakalanan Fransız raket son derece çekişmeli geçen seti tie-break ile kazanmayı bildi.

İkinci sette adeta Ben Shelton fırtınası esti ve genç Amerikalı, rakibine göz açtırmadan seti 6-1 ile kapattı ve setleri eşitledi. Üçüncü seti tie-break ile kazanan bu kez Ben Shelton oldu ve setlerde de 2-1 öne geçti fakat Mannarino’nun hala söyleyeceği bir sözü vardı.

Dördüncü ve beşinci sette kendi servislerinde çok etkili bir performans sergileyen Mannarino, genç rakibinin servislerini de baskı altına alarak, rakibine hiç kolay oyun fırsatı vermedi ve 6-3, 6-4’lük son iki set performansı ile maçı 3-2 kazanmayı başardı.

İlk turda efsane raket Stan Wawrinka’yı, ikinci turda ise İspanyol rakibi Jaume Munar’ı da 3-2 mağlup eden Mannarino maraton maçlarına bir yenisini daha ekledi.Birçok otoritenin ve tenis severlerin gizli favorisi olarak gördüğü Ben Shelton ise turnuvaya erken veda ederek hayal kırıklığına uğradı.Turnuva boyunca 12 saate yakın kortta kalan 35 yaşındaki Mannarino, 4. turda Avustralya Açık’ın bölüm sonu canavarı olan dünya 1 numarası Novak Djokovic ile karşılaşacak.

Başa dön tuşu