ABD Açık’ta iki büyük eksik

Kadınlar dünya sıralamasının 5 numarası Ukraynalı Elina Svitolina ve 7 numaralı seribaşı Hollandalı tenisçi Kiki Bertens, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ABD Açık Turnuvası’na katılmayacağını açıkladı.
Sosyal paylaşım sitesi Instagram hesabından açıklamalarda bulunan tenisçilerden Bertens, “Uzun bir kıymetlendirme sürecinin akabinde ABD’ye gitmemeye ve Cincinnati ile ABD Açık turnuvalarına katılmamaya karar verdim.” sözünü kullandı.
Salgının tesirlerinin süratle devam ettiğini hatırlatan 28 yaşındaki tenisçi, “Covid-19’un yayılım suratı hala çok telaş verici. İnsanların sıhhati ve virüsün denetim altın alınması, bir numaralı önceliğimiz olmalı. Bu, spordan daha kıymetli.” değerlendirmesinde bulundu.
Ukraynalı Svitolina ise “Organizatörlerin güvenlik konusunda verdikleri önemli uğraşın farkındayım fakat tekrar de kendimi ABD’ye gitmek için rahat hissetmiyorum. Kendimi ve kadromu bu türlü bir mevzuda riske atamam.” değerlendirmesinde bulundu.
Kadınların 1 numarası Avustralyalı Ashleigh Barty, erkeklerde 2 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal ve Avustralyalı Nick Kyrgios da tıpkı münasebetle ABD Açık’a katılmayacağını duyurmuştu.
Teniste dönemin dördüncü grand slam turnuvası olan ve katı kısıtlamalar altında düzenlenmesi beklenen ABD Açık, bu yıl 31 Ağustos-13 Eylül tarihlerinde yapılacak.
Başa dön tuşu