“Serena grand slam kazanmadan tenisi bırakmayacak”

ABD’li raket Serena Williams, tüm vakitlerin en çok grand slam kazanan tenisçisi rekorunu egale etmeden emekliye ayrılmayı planlamıyor.
Sezonun birinci grand slam turnuvası Avustralya Açık’ta yüksek formuna karşın yarı finalde Japon tenisçi Naomi Osaka’ya yenilerek elenen ve turnuvanın akabinde yaptığı basın toplantısında tenise veda sinyali veren 39 yaşındaki Serena Williams’ın antrenörü Patrick Mouratoglou, yıldız tenisçinin durumuna açıklık getirdi.
ABD basınına konuşan Mouratoglou, Serena Williams’ın doğum yapmasının akabinde tenise grand slam kazanmak için döndüğünü ve bu gayesini gerçekleştirmek istediğini söyledi.
Williams’ın, Avustralya Açık sonrasındaki basın toplantısında duygusal anlar yaşamasının çok doğal olduğunu kaydeden Mouratoglou, “Sürekli birileriyle karşılaştırılmak, çok sıkıntı. Bu nedenle Serena çok hassas bir periyotta ve maçtan sonra duygusal anlar yaşadı. Onu çok güzel anlıyorum. En azından bir grand slam turnuvası kazanmadan tenisi bırakmayacağını çok yeterli biliyorum.” değerlendirmesinde bulundu.
Bu dönem önlerinde şampiyonluk için 3 grand slam turnuvası daha olacağını vurgulayan Mouratoglou, “Serena’nın bunu başaracağına inanıyorum. O da inanıyor. İnanmasa tenisi bırakırdı. Mesleğinde elde ettiği büyük muvaffakiyetlerin akabinde birinci kere bebek dünyaya getirdi, ailesini kurdu ve tüm zorluklara göğüs gererek tenise döndü. Yine şampiyonluğa ulaşmak için inanılmaz bir efor gösteriyor. Forma girmek için saatlerce çalışıyor. Grand slam kazanamayacağını düşünseydi tenise çoktan veda ederdi.” tabirlerini kullandı.
Kariyerinde 23 grand slam şampiyonluğu bulunan Williams, bu turnuvalarda bir defa daha doruğa çıkması halinde “tarihin en fazla grand slam turnuvası kazanan tenisçisi” unvanını Margaret Court ile paylaşacak.
Son basın toplantısında gözyaşlarını tutamayan Williams, “Emekliye ayrılsaydım bunu aslında kimseye söylemezdim.” diyerek toplantıyı terk etmişti.
Başa dön tuşu