Roger Federer: ”Ben hala gencim!”

Tenis tarihinin yaşayan efsanesi Roger Federer, İspanyol Marca gazetesine verdiği röportajda mesleği hakkında açıklamalarda bulundu.

Ağustos ayında 38 yaşına girecek olan Federer, ”Kendimi hala genç hissediyorum. Evet, gencim ben. Çocuklarım benim daima genç olmamı sağlıyor. Yalnızca kendinize daha çok dikkat etmeniz gerekiyor. Mesela gençken hasta olduğunda bir gün dinlenmem kâfi oluyordu. Artık 3 gün gerekiyor. Sakatlık için de birebir şey geçerli tabi. Yaş ilerledikçe kendinize daha çok bakmanız gerekiyor.” diye konuştu.

”BEN DE KENDİME ŞAŞIRDIM”

Yaşına karşın rekabeti bırakmadığını belirten İsviçreli raket, ”Aslında buna ben de biraz şaşırdım. 10 sene evvel Roland Garros’u kazandıktan sonra 10 sene sonra Madrid’de şampiyon olup, birinci 4 içinde yer alacaksın deselerdi inanmazdım. 2009’da 2019’u düşünürken birinci 10 yahut birinci 20 içinde olmak düzgündür diye düşünüyordum. Ancak ben bir turnuvaya ikinci cinste veda etmek için çıkmam aslında. Benim tek gayem kazanmak.” dedi.

”BEN, NADAL VE DJOKOVIC…”

Kendisi, Nadal ve Djokovic’in son 15 yıla damga vurması hakkında da konuşan Roger Federer, ”Üçümüzün dışında Murray ve Wawrinka da var. Öbür birinin turnuva kazanmasına yahut birinci sıraya yükselmesine müsaade vermedik. Ben, Djokovic ve Nadal’ın kişilikleri farklı lakin kazanma isteğimiz tıpkı. Medya ve baskı ile nasıl başa çıkılacağını biliyoruz.” kelamlarını kullandı.

Başa dön tuşu