WTA Finalleri Yarışı: Riyad’a son altı bilet

ABD Açık’ın sona ermesiyle birlikte, 2024 WTA Finallerine katılacakların belli olması için son 6 haftaya girildi. Şu anki haliyle, iki oyuncu resmi olarak WTA Finalleri’ne katılmaya hak kazandı – Iga Swiatek ve Aryna Sabalenka. Peki son 6 bilet için son durum nedir?

Liderlik tablosunda ilk 7’ye giren oyuncular Riyad’daki finallere katılmaya hak kazanacak. Eğer bir Grand Slam şampiyonu sıralama tablosunda 8-20. sırada yer alırsa, o oyuncu yarışmaya katılmaya hak kazanır. Şu anda 10. sırada yer alan Barbora Krejcikova (Wimbledon) bu sıralamaya hak kazanacak.

Sıralamada 3. ve 4. sıralarda Elena Rybakina ve Jasmine Paolini yer alırken, onları Coco Gauff, Jessica Pegula ve Emma Navarro’dan oluşan Amerikalı üçlü takip ederek ilk 7’yi tamamlıyor. Rybakina ve Paolini arasında sadece 116 puan fark var ancak 5. sırada yer alan Pegula’nın neredeyse 400 puan önünde bulunuyorlar. Yazın sert korta 20. sıradan başlayan Pegula, Toronto’da şampiyonluğu kazanıp Cincinnati ve ABD Açık’ta ikinci olduktan sonra en önemli tırmanışı yaparak 5. sıraya yükseldi. Yaz sezonunda sadece Sabalenka (3.410 puan) Pegula’dan (2.950) daha fazla puan kazandı; onu Paula Badosa (1.385 puan, 39. sıradan 14. sıraya sıçradı) ve Emma Navarro (1.375 puan) izledi.

İlk 50’deki oyuncular arasında Karoline Muchova bu hafta en büyük sıçramayı yaparak 66 sıra ilerleyerek 38. sıraya yükseldi. ABD Açık yarı finalisti, New York’tan önce Top 100’ün hemen dışındaydı.

Başa dön tuşu