Zeynep Sönmez Wta Jasmin Open turnuvasında 2. turda

Zeynep Sönmez elemelerden gelerek ana tablo oynadığı Wta Jasmin Open turnuvasında 2. tura yükseldi.

Rebeka Masarova karşısında 4-6, 7-6, 6-3’lük galibiyet elde eden Sönmez ikinci turda 6 numaralı seribaşı Greet Minnen ile çeyrek finale yükselmek için korta çıkacak.

Kariyerinde 62 numarayı gören Masarova karşısında maça istediği servis ritmi ve return oyunuyla giremeyen temsilcimiz ikinci setten itibaren maça ortak oldu. 2. sette 5-3 ile set servislerine gelse de servisini kırdıran Sönmez, rakibinin 3 oyunluk serisine engel olamayınca skor 6-5 ile Masarova lehine geldi. Maç için servis atan rakibi karşısında bir kez daha servis kıran Zeynep Sönmez tiebreakte hata yapmadı ve maçı final setine taşıdı.

Maçın final setine üst üste 3 servis kırılan oyunla girildi. Dördüncü oyunda servisine tutunan Sönmez maç için önemli bir avantaj elde etti ve rakibinin son servisini de kırarak maçtan galip ayrılmayı başardı.

Maçta toplam 13 kez servis kırılırken, Zeynep Sönmez maçı %63’lük ilk servis yüzdesiyle bitirdi, Sönmez ilk oyuna giren ilk servislerinden %58 ile puan çıkardı.

Zeynep Sönmez ikinci tur rakibi Greet Minnen ile daha önce 2 kez eşleşti. Geçen yıl oynanan bu maçlardan ilki Almanya’daki W60 turnuvasında 7-5, 6-1 ile Minnen üstünlüğü ile sona ermişti. İkili arasındaki son maç ise yine geçen yıl oynanan Amerika Açık elemeleri ilk tur maçıydı. Bu maçı da Minnen 6-1, 2-6, 6-3’lük setlerle kazanmıştı.

Görseller Jasmin Open IG

Başa dön tuşu