Denizli Midye

Doğal bir kaynak olan ve milyonlarca turist çeken Pamukkale ile ünlü olan şehrimiz Denizli’nin kaplıcaları ile ünlü olması şüphesiz ki ilgi gören unsurları arasındadır. Denizli’de yaşam süren kişilerin midyeye düşkünlüğü ise gözden kaçmayan bir gerçektir. Özellikle gece atıştırmalığı olarak tercih edilen midye dolma Denizli midyeci denilince direk sipariş vermek akıllara gelir. Sevenin olduğu gibi sevmeyenin de olduğu midye, çoğu kişiye hitap etmese bile sevenin sürekli tükettiği görülür.

Denizli Midye Siparişi

Denizli midye siparişi vermek oldukça kolay olup, sadece arayarak direk adresinize gelmesi mümkündür. Midyeler temizlendikten sonra midye etinin yanı sıra pirinç ile hazırlanan iç harcının midye kabuklarının iç kısmına koyularak yapılan midyeler oldukça lezzetlidir. Aynı zaman da limon ve acı biber turşusu ile tüketilmesi tavsiye edilir. Gerekli baharatların iç harcında olması midyeye daha çok lezzet katarken, sevenlerinin başladığında durmadan yediği bir tat haline gelir. Kabuklarından ayrıldıktan sonra iç kısmına limon sıkılarak tüketilen midye, ekşi tadın yanı sıra baharatlar, midyenin eti ve kabuğunun bıraktığı o lezzet ile denizden babam çıksa yerim terimini doğruluyor. Pek çok kişi midyenin tüketilmesi haram olarak görse de aslında midye yemek haram değildir.

Gerekli hijyen koşulları gözetilmesi durumunda yapılan midye, gönül rahatlığı ile dilediğiniz kadar tüketilebilir. Muhteşem bir sokak lezzeti olan midye, güzel bir atıştırmalık olup, açlığın yatışmasında birebirdir.

Başa dön tuşu