Genç tenisçinin hedefi uluslararası başarılar

Adana’da turnuvalardaki başarısıyla 16 yaşında ulusal kadroya seçilen tenisçi Mert Aytekin, memleketler arası şampiyonalarda madalya kazanarak isminden kelam ettirmek için çalışıyor.

Ailesinin yönlendirmesiyle 5 yaşında tenise başlayan Mert, kendisini geliştirerek “gençler” kategorisinde turnuvalara katıldı.

Kortlarda başarılı sonuçlar alan Mert, Türkiye Tenis Federasyonunca geçen yıl Mersin’de düzenlenen tertipte ikinci olarak 16 Yaş Tenis Ulusal Ekibi’ne seçildi.

Mert, Çekya’da 18-24 Temmuz 2022’de yapılan Avrupa Gençler Şampiyonası başta olmak üzere ulusal formayla çıktığı karşılaşmaların akabinde dünya gençler sıralamasında 2 bin 758’inci sıraya yükseldi.

İtalyan Vavassori Tenis Akademisi ile anlaşan genç atlet, memleketler arası madalya amacına ulaşabilmek için İtalya’daki kortlar ile ulusal grup kamplarında çalışmalarını sürdürüyor.

“En pahalı ödül ulusal ekibe seçilmek”

Mert Aytekin, AA muhabirine, hayallerine ulaşabilmek için günde 7 saati bulan idmanlar yaptığını söyledi.

Ulusal kadroya seçilerek birinci amacını gerçekleştirdiğini belirten Mert, “Birçok ulusal ve milletlerarası ödül aldım lakin en pahalısı ulusal kadroya seçilmek oldu. Çekya ve İspanya’da düzenlenen turnuvalarda ülkemi, ulu bayrağımızı temsil etmek çok hoş bir histi. Ulusal forma, profesyonel tenis hayatımdaki en büyük amaçlarımdan biriydi.” diye konuştu.

Mert, milletlerarası başarılarla isminden kelam ettirmeyi istediğini vurgulayarak, “Yakın vakitte düzenlenecek memleketler arası turnuvalara konsantre oldum. Bu tertiplerde final ve şampiyonluk dereceleri elde etmem bana birçok kapı açacaktır. Hazırlık süreci çok hoş devam ediyor. Haftanın 6 günü tenis ve kondisyon çalışması yapıyorum. En büyük amacım grand slam turnuvalarında uğraş edip dünyada birinci 50 tenisçi ortasında yer almak. Hedeflerim için gece gündüz demeden çalışıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Genç atlet, spor ve eğitimi bir ortada sürdürdüğünü belirterek, “Eğitimim için online eğitim veren bir okulla anlaştım. İtalya’daki akademide tenis çalışmalarımı sürdürüp, Adana’da da turnuvalara katılıyorum. Tıpkı vakitte ulusal grubun kamplarında karşılaşmalara hazırlanıyorum.” tabirlerini kullandı.

Başa dön tuşu