Billie Jean King Cup tekrar Antalya’ya gelecek

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF), 2022 Junior Davis Cup ve Junior Billie Jean King Cup Finalleri’nin 1-6 Kasım’da Antalya’da gerçekleştirileceğini duyurdu.
Gençler Dünya Şampiyonası olarak bilinen Junior Davis Cup ve Junior Billie Jean King Cup, üst üste ikinci kere Antalya’da yapılacak. Erkekler ve kızlarda 16’şar kadro, Megasaray Tenis Akademisi’nde gayret edecek.
Junior Davis Cup ve Billie Jean King Cup, dünyanın en âlâ 16 yaş altı oyuncularına bir grubun modülü olarak oynama ve uluslarını temsil etme tecrübesi sağlıyor.
ITF Lideri David Haggerty, “Türkiye Tenis Federasyonu, 2021 Finalleri için en yeterli genç ulusal gruplarımıza harika bir mesken sahipliği yaptı, 2022’de tekrar konut sahipliği yapacak olmalarından çok mutluyuz. Bu aktiflik en parlak gençlerden kimileri için özel bir aktiflik. Gençlere uluslarını temsil etme ve bir kadronun modülü olarak oynama tecrübesine sahip olma yeteneğini kazandırıyor.” tabirlerini kullandı.
Türkiye Tenis Federasyonu Lideri Cengiz Durmuş ise bu değerli tertibe bir defa daha en uygun formda mesken sahipliği yapmak için tüm imkanları seferber edeceklerini belirterek, şunları kaydetti:
“2021Junior Davis Cup ve Junior Billie Jean King Cup Finalleri’ni ülkemizde olağanüstü bir atmosferde gerçekleştirdik. Türkiye’de güçlü bir tenis kültürü ve tenis ekosistemi yaratma açısından epeyce önemsediğimiz bu aktifliğe bir sefer daha konut sahipliği yapıyor olmak bizler için son derece değerli. ITF’in global tenisi geliştirme çalışmalarının bir ortağı olmaktan ve tenisin gelecekteki yıldızlarını tekrar Türkiye’de ağırlayacak olmaktan memnunluk duyuyoruz.
Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu