İşitme engelli milli tenisçiler, dünya şampiyonasında iddialı

Türkiye İşitme Engelliler Tenis Ulusal Kadrosu Başantrenörü Hilal Şöhret, Antalya’daki dünya şampiyonasında dereceye gireceklerine inandığını bildirdi.

Şöhret, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 ülkeden 90 atletin katılacağı 2. Dünya Sağırlar Tenis Şampiyonası’nın 12-19 Ekim’de Antalya’da Tenis İhtisas ve Spor Kulübü alanlarında yapılacağını söyledi.

Şampiyonaya büyüklerde 6, gençlerde ise iki atletle katılacaklarını aktaran Şöhret, ulusal kadronun 2016’da çift bayanlar ve erkeklerde Avrupa üçüncüsü, 2017’de 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatlarında ise çift bayanlarda olimpiyat üçüncülüğü elde ettiğini anımsattı.

Dünya şampiyonası öncesinde Antalya’da gerçekleştirdikleri kampların pek hoş geçtiğini aktaran Şöhret, “İşitme engelli atletlerin sloganı ‘sesimiz spor’dur. Hayat ideolojilerinde spor olduğu vakit kendilerini itimatları artıyor, toplumsal olabiliyorlar. Hayata bağlanmalarının tek sebebi spor. Zira seslerini sporla duyurdukları düşünüyorum. Maksadımız, dünya şampiyonasında derece yapmak.” diye konuştu.

Tütem Banguoğlu: “Hedef madalya”

Ulusal atlet Tütem Banguoğlu da 2011’de tenise başladıktan sonra kendisini çok memnun hissettiğini tabir etti.

Olimpiyatlarda yarışarak çift bayanlarda üçüncülük madalyası kazanmayı başardığını vurgulayan Banguoğlu, “Hayalim, dünya şampiyonasında çiftlerde, teklerde ve karışık kadroda madalya kazanmak. Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum.” dedi.

Ulusal sportmen Emre Çınar da yaptığı idmanlar sayesinde ulusal ekibe kadar yükseldiğini belirterek “Kendime güveniyorum, o yüzden dünya şampiyonasında madalya alacağımı da düşünüyorum.” diye konuştu.

Ulusal atlet Mahmutcan Aydın ise maksadının tekler ve çiftlerde birinci üçe girmek olduğunu kaydetti.

Başa dön tuşu