Kirsten Landman’ı Dakar Rallisi heyecanı sardı

Güney Afrika’nın en yeterli off-road, enduro yarışçısı Kirsten Landman, Dakar Rallisi’nde başlangıç çizgisine gidecek birinci Güney Afrikalı bayan olmanın memnunluğunu yaşıyor.

Çocukken kuzeni ve amcasıyla kır bisikletiyle eğlenen Landman, yıllar geçtikçe off-road ve enduro sporuna ilgi duydu. Profesyonel mesleğine 22 yaşında başlayan Landman, ulusal, milletlerarası birçok aktiflikte yarışıp âlâ sonuçlar elde etti. 

Güney Afrika’dan yetişen profesyonel off-road, sıkıntı enduro şoförü olarak tanınan Landman, sıkıntı enduro yarış sahnesinde en üst düzeyde yarışıp, birden fazla vakit bunu yapan tek bayan olmayı başardı.   

Antalya’nın Kemer ilçesinde düzenlenen 10. Sea To Sky Enduro Yarışları’nın şiddetli etaplarında uğraş eden Kirsten Landman, 28 ülkeden 260 atletin çaba ettiği tertipte, bitiş noktasına herkesten evvel ulaşabilmek için gaza basıyor.

 “Antalya’daki atmosfer muhteşem”

Suudi Arabistan’da 5-17 Ocak 2020’de gerçekleştirilecek Dakar Rallisi’nde start çizgisine gidecek birinci Güney Afrikalı bayan olacak Landman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, enduro sporu, Antalya’daki tertip ve Dakar Rallisi’ne ait değerlendirmelerde bulundu. 

Landman, 8 yaşından beri spor yaptığını, babası ve kuzenlerinin de enduro ile uğraştığını anlattı.

“Bütün dünyayı bu spor sayesinde dolaşmak çok hoş, heyecan verici.” diyen Kirsten Landman, endurodan çok keyif aldığını kaydetti.

Türkiye’de, Antalya’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu lisana getiren Landman, Sea To Sky Enduro Yarışları’na 4 yıldır katıldığını, her sene biraz daha zorlaştığına dikkati çekti.

Antalya’daki atmosferin, seyircinin harika olduğunu tabir eden Landman, şunları kaydetti:

“Dakar Rallisi’ne hazırlanıyorum. Dakar Rallisi’ne üç ay kaldı, hazırlıklarımız çok düzgün gidiyor. Mümkün olduğunca kumda sürmeye çalışıyorum. Sponsorum yeni ralli motosikleti aldı. Enduro motosikleti ralli motorundan daha hafif. İdolüm, kahramanım İspanyol Laia Sanz. Dünyanın en yeterlisi o. Dakar Rallisi’nde onu geçme niyetim yok. Ondan öğrenmeye devam edeceğim. Onunla tıpkı statta bile olmak, benim için bir duşun gerçek olması demek.”

Başa dön tuşu