Novak Djokovic’ten flaş açıklamalar: “Bu bedeli ödemeye hazırım!”

Tek erkekler dünya 1 numarası Novak Djokovic, Avustralya’da yaşananların akabinde birinci röportajını BBC’ye verdi.
Sırp tenisçi, röportajda aşı olmama kararının geçerliliğini koruduğunu ve büyük turnuvaları kaçırmanın “ödemeye hazır olduğu bir bedel” olduğunu söyledi:
“Hiçbir vakit aşı aykırısı olmadım. Global olarak herkesin bu virüsü yenebilmek için büyük efor sarf ettiğini biliyorum. Aşı da bunun en büyük adımlarından biri. Ve buna büsbütün hürmet duyuyorum. Fakat her vakit bedenine neyi alacağını seçmenin destekçisi ve temsilcisi oldum. Her hafta diğer bir ülkede oynanan, epey küresel bir sporun bir parçasıyım. Kararımın sonuçlarını anlıyorum. Bu sonuçlardan biri de Avustralya’ya gitmemekti ve buna hazırdım. Bugün aşısız olarak birçok turnuvaya gidemeyeceğimi de biliyorum. Bu ödemeye hazır olduğum bir bedel.”

Djokovic’in hudut dışı edilme sürecinde ne olmuştu?
Kovid-19 aşısı olup olmadığını açıklamayan Djokovic, bugün Melbourne’de başlayan Avustralya Açık Tenis Turnuvası’na tıbbi muafiyet kararıyla katılacağını bildirmişti.
Melbourne’e ulaştıktan sonra muafiyet kararı kabul edilmeyen ve ülkeye giriş vizesi iptal edilen Djokovic, mültecilerin tutulduğu otele gönderilmişti.
Avustralya Açık’ta 9, mesleğinde 20 grand slam şampiyonluğu bulunan Djokovic, vize iptaline itiraz ederek kararı federal mahkemeye taşımıştı.
Avustralya Federal Devre ve Aile Mahkemesinde görülen davada, Djokovic haklı bulunmuş, Avustralya hükümetinin vize iptali kararı kaldırılmıştı.
Kararın akabinde tutulduğu otelden ayrılan Djokovic, Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nın finallerinin oynandığı Rod Laver Arena’da idmanlarını sürdürüyordu.
Ancak Avustralya Göç Bakanı Alex Hawke’nin, yetkilerini kullanarak Sırp tenisçinin vizesini yine iptal etmesi üzerine, Djokovic’in avukatları tekrar mahkemeye başvurmuştu.
Melbourne kentindeki Avustralya Federal Mahkemesinde 3 yargıçtan oluşan grubun baktığı duruşmada Bakan Hawke’nin verdiği vize iptali kararı onaylanmıştı.
Djokovic, ülkeden hudut dışı edilmeden evvel yaptığı açıklamada, “Bakanlığın vizemi iptal etmesinin akabinde mahkemenin yaptığım itirazı reddetmesi nedeniyle büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum.” tabirini kullanmıştı.

Başa dön tuşu