Sebastien Ogier: “Altı şampiyonluk beni mükemmel yapmaz”

Dünya Ralli Şampiyonası’nda çaba edecek pilotlardan Red Bull sportmeni Sebastien Ogier, Marmaris’te çok güç etaplar bulunduğunu belirterek, “Her şeye açık bir hafta sonu olacak, talihin da yanınızda olması gerekiyor. Altı defa şampiyon olmuş olmam beni eksiksiz yapmaz. Daima daha uygunu için çabalıyorum.” dedi.

Türkiye Araba Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından Muğla’nın Marmaris, Datça ve Ula ilçelerinde “Türkiye Rallisi” ismiyle 12-15 Eylül’de düzenlenecek şampiyonanın hazırlıkları tamamlandı.

Dünyanın en büyük motor sporları tertiplerinden biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nda dünyanın en süratli ve gözü pek ralli pilotları, Marmaris’in güçlü ve bir o kadar da tabiat olağanüstüsü parkurlarında gaza basacak.

Şampiyonluk yolunda belirleyici olacak Türkiye Rallisi’nde birincilik arayan Fransız pilot Sebastien Ogier de hem dönemin üçüncü zaferine ulaşmayı hedefliyor hem de üst üste yedinci şampiyonluğunu kovalamaya devam etmek istiyor. 

İçmeler Mahallesi Asparan mevkisindeki Türkiye Rallisi Servis Alanı’nda AA muhabirine konuşan Red Bull atleti Ogier, bu hafta sonu puan almalarının çok değerli olduğunu, puan alamazlarsa yarışın uzağında kalacaklarını söyledi.

Ralli de her an her şey olabileceğini vurgulayan Ogier, “Almanya’nın hayal kırıklığı olduğunu söyleyebilirim. Birinci gün sorun yaşayınca sakin kalmak kolay olmuyor. İkinci gün de emsal sıkıntılar yaşadık, bu yüzden üçüncü gün sakin kalmak pek mümkün olmadı. Bunlar geride kaldı. Önümüzde hala 4 yarış var, kazanmak için bahtımız devam ediyor.” diye konuştu. 

– “Kimse kusursuz olamaz”   

Çabaya devam etmek zorunda olduklarını anlatan Ogier, bir kadro çalışması yaptıklarını, birlikte kazanıp birlikte kaybettiklerini lisana getirdi.

Bu süreçte daha çok çalışarak, daha çok bir arada olmaları gerektiğine işaret eden Ogier, hafta sonu işler istedikleri üzere gitmezse pek bahtlarının kalmayacağını bildirdi.

Bu sene puanlamada çok geride olduklarını lakin geçen sene kazanarak geri dönebileceklerini kanıtladıklarını vurgulayan Ogier şöyle konuştu:

“Bu sene de hala talihimiz olduğuna inanıyorum. Ott geçtiğimiz rallilerde çok uygundu fakat bu hafta sonu olan rallide kimin kazanacağını kestirmeniz pek mümkün değil. Her şeye açık bir hafta sonu olacak, bahtın da yanınızda olması gerekiyor. Her vakit ‘Nasıl daha düzgün olabilirim’ diye düşünüyorum. Altı defa şampiyon olmuş olmam beni eksiksiz yapmaz. Kimse kusursuz olamaz . Daima daha uygunu için çabalıyorum. Avrupa’da havalar soğuktu, buraya gelip güneşle karşılaşmak gerçek hoş. Geçen sene süratli olduğum etaplar vardı. Bakalım bu sene neler olacak. Geçen yıldan daha güzel olmamız gerekiyor. Bu rallide azamî formda arabayı zorlayamıyorsunuz, çok güç etaplar var. Emin olduğum tek şey azamî puana gereksinimimiz var.”

Dünya Ralli Şampiyonası’nda yarışan Sebastien Ogier, dönemin bitimine 4 yarış kala topladığı 165 puanla genel klasmanda üçüncü sırada yer alıyor. Pilotlar sıralamasının doruğunda 205 puanla Ott Tanak yer alırken, bir öbür Red Bull atleti Thierry Neuville ise 172 puanla ikinci basamakta bulunuyor. 

Başa dön tuşu