Laver Cup takımları açıklandı! Federer ile Nadal yeniden birlikte

Dünyacü ünlü tenisçiler İspanyol Rafael Nadal ile İsviçreli Roger Federer, bu yıl Londra’da düzenlenecek Laver Cup’ta çiftlerde birebir ekipte yer alacak.
Yapılan açıklamada, son olarak 2017 yılındaki tertipte çiftlerde korta çıkan Nadal ile Federer’in, bu yıl 23-25 Eylül tarihleri ortasında düzenlenmesi planlanan turnuvada “Avrupa Takımı” ismine birlikte korta çıkacağı duyuruldu.
Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan 40 yaşındaki Federer, “Bu yıl Laver Cup’aa dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Bu turnuvayı çok sevmem, bir sır değil. Rafael, kusursuz karakteriyle bana ve sayısız beşere ilham veriyor. Geçen yıl Boston’da düzenlenen turnuvanın akabinde toplumsal medya aracılığıyla bana bildiri atarak bu dönem Londra’daki turnuvanın çiftler kategorisine birlikte çıkmamızı önerdi. Bu sene Laver Cup’ta ‘Fedal’ ekibi yine korta çıkacak!” tabirlerini kullandı.
Eski dünya 1 numarası Federer’in, uzun vakittir devam eden sakatlığının tesirinden nisan ayında büsbütün kurtulması bekleniyor.
Geçen hafta Avustralya Açık’ta şampiyonluğa ulaşan Nadal, Federer ve dünya 1 numarası Novak Djokovic’i geçerek tek erkeklerde en çok grand slam zaferi yaşayan tenisçi unvanını elde etmişti.
Başa dön tuşu