Federer ve Djokovic’ten Nadal’a tebrik mesajı

Avustralya Açık’ta elde ettiği kupayla Roger Federer ve Novak Djokovic’i geçerek tek erkeklerde en çok grand slam zaferi yaşayan tenisçi unvanını elde eden İspanyol Rafael Nadal’a, rakiplerinden tebrik iletileri geldi.
Sosyal paylaşım sitesi Instagram hesabından Nadal’ı kutlayan İsviçreli Federer, “Harika bir maçtı! Dostum ve ezeli rakibim Nadal, 21 grand slam kazanan tek erkek tenisçi olmanı gönülden kutluyorum. Birkaç ay evvel koltuk değnekleriyle birbirimizle şakalaşıyorduk. İnanılmazsın. Mükemmel bir şampiyonu asla hafife almayın. Senin inanılmaz etik anlayışın, kendini adaman ve gayret ruhun, bana ve birçok şahsa örnek oluyor. Teniste, seninle tıpkı periyotta uğraş etmekten gurur duyuyorum.” tabirlerini kullandı.
Twitter hesabından Nadal’ı kutlayan dünya 1 numarası Sırp Djokovic ise “Bu yıl Avustralya Açık’ta olağanüstü maçlar oldu ve finaller inanılmazdı. 21. grand slam zaferi… Mükemmel bir muvaffakiyet. Nadal, o etkileyici uğraş ruhunu, her vakit kazanmak için ortaya koyuyor. Tebrikler.” iletisini yazdı.
40 yaşındaki Federer devam eden sakatlığı, 34 yaşındaki Djokovic ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olmayı reddetmesinin akabinde Avustralya’dan hudut dışı edilmesi nedeniyle turnuvaya katılamamıştı.

Başa dön tuşu