“Salgın devam ederken oynamak zor”

Amerika Açık’ta çaba eden Novak Djokovic, Covid-19 salgını sebebiyle sıkı tedbirler altında devam eden turnuvanın oyuncular için  hiç kolay olmadığın belirtti. 
Oyunculara çok az bilgi verildiğini ve kendilerini tabir etme bahtlarının çok az olduğunu belirten Sırp tenisçi bu durumun çok garip olduğunun  altını çizdi. 
Geleceğin neler getireceğini bilmediklerini söyleyen dünya 1 numarası; “Gerçekten çok garip bir devir, yalnızca Amerika’da değil Dünya’da neler olacağını öngöremiyoruz. Umarım bu halde gerçekleştirilen tek turnuva bu olur. Lakin pek o denli olacak üzere gözükmüyor.” diye konuştu. 
Aynı vakitte geçtiğimiz günlerde ATP oyuncular kurulundan istifa ederek, farklı bir tenisçiler birliği kurma kararı aldıklarını açıklayan novak Djokovic, bu birliğe gelen yansılarla ilgili olarak da açıklama yaptı. 
Djokovic; “Bu birliğin yalnızca erkeklere yönelik olduğuna dair konuşuluyor, ancak bu yanlışsız değil. Birliğe bayanların da dahil olması için son 5-6 gündür görüşmelere devam ediyoruz. Tıpkı vakitte yapmaya çalıştığımız ATP, WTA ve ITF’e karşı bir birlik kurmak değil. Biz daima birlikte hareket etmek istiyoruz. Yalnızca oyuncuları temsil eden bir birlik de olmalı. Açıkcası gelen yansılara, bilhassa de oyunculardan gelen yansılara mana veremiyorum.” Tabirlerini kullandı.

Başa dön tuşu